Rusyanın Ukranya topraklarındaki işgali devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, kişisel Telegram hesabından yaptığı açıklamada halen devam etmekte olan savaşı değerlendirirken , Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bugün Donbas bölgesinde başarılı operasyonlar düzenlediğini belirtti.
Batılı ülkelerden silah desteğide isteyen Zelensky “topraklarımızdan vazgeçmeye niyetimiz yok Dünya ülkeleri Ukrayna’ya gerekli silahları vermeli ayrıca saldırgana çok daha sert yaptırımlar uygulamalı Rusların istila virüsü ancak bu şekilde kurutulabilir savaşta bu gün ülkenin güney bölgelerinde yeniden kontrol sağladıklarını, Harkiv bölgesinin de büyük kısmını düşmanın elinden kurtardıklarını aktaran Zelensky, “Genel olarak, 1000’den fazla yerleşim yeri kurtarıldı, işgalcilerin Ukrayna’nın güneyindeki saldırıları durduruldu.” dedi.
Öte yandan, Ukraynalı askerlerin Donbas’ta da Rus güçlerine büyük kayıplar verdirdiklerini dile getiren Zelensky, “Donbas’taki muharebeler kesinlikle Avrupa’da ve Avrupa için düzenlenen en acımasız muharebelerinden biri olarak tarihe geçecek.” diye konuştu.
BÖLGE
14 saat önceSPOR
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceDÜNYA
2 gün önceGÜNDEM
2 gün öncePOLİTİKA
2 gün önceDÜNYA
2 gün önce