DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21494211.89833%
Trabzon
16°

AÇIK

03:48

SABAHA KALAN SÜRE

100 YILLIK REKABET,100 YILLIK DOSTLUK

100 YILLIK REKABET,100 YILLIK DOSTLUK

ABONE OL
6 Ocak 2024 11:00
100 YILLIK REKABET,100 YILLIK DOSTLUK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRABZONSPOR’UN TEMELİNDEKİ HARÇLAR …….

Trabzon futbolun yüz aklarından İdmangücü kulubü bu sene 100. kuruluş yılını kutluyor .1924 yılında yeşil beyaz renklerle kurulan ve sayısız futbolcu yetiştiren İdmangücü halen bu misyonunu devam ettiriyor

İdmangücü kulubü 100. yıl anısına bu sene çeşitli etkinlikler yapmayı planlarken bunların ilki olarakta Trabzon futbolunun bir diğer güzide kulubü olan İdmanocağı kulubü ile geçmişten geleceğe dostluk mottosuyla genç takımlar düzeyinde bir dostluk maçı gerçekleştirdiler

Trabzon futbolunun göz bebekleri ,yüz yıllık çınarları ,Trabzonsporun temel harçları, Türk Futbol tarihine unutulmaz isimleri kazandıran  İdmangücü ve İdmanocağı, geçmişleriyle ve bugünüyle Trabzon şehrinin  amatör spor kültürün var olmasında önemli katkılar sundular ve yeni jenarasyonuylada sunmaya devam ediyorlar ,

Yüzyıldır devam eden ” ezeli rekabet,ebedi dostluk” bu iki güzide kulubün  birlikteliklerinin ebedi olacağını da gösterdi. Sahada ezeli iki rakip , dışarıda ebedi iki dost olan iki kulübün altyapıları İdmangücü kulubünün 100, yılı anısına  dostluk maçında bir araya geldiler.

Trabzon’un iki güzide kulübü İdmangücü ve İdmanocağı, Trabzonspor’un kuruluşunda yaptıkları katkının yanı sıra Trabzon amatörünün de verdiği yaşam mücadelesinde en önemli rolleri üstlenmeye devam ediyor.

100 YILLIK REKABET

1921 senesinde kurulan İdmanocağı ile 1924 yılında kurulan İdmangücü kulüpleri tarihi misyonlarının getirdiği rekabeti saha içinde sürdürürken. saha dışında ise dostça görüntüler veriyor. İki kulübün U15 takımları önceki akşam Trabzon Beşirli’deki 1 Nolu antrenman sahasında dostluk karşılaşması gerçekleştirdi.

İdmangücü Kulübü Başkanı Selçuk Macit ile İdmanocağı Altyapı Antrenörü Levent Canım ve İdmangücü antrenörü Özgür Yolcu’nun da hazır bulunduğu karşılaşmada her iki kulüple geride kalan 100 yıllık tarihlerine yakışır bir mücadele ortaya koydu.

İDMANGÜCÜ ;

İdmangücü kulübü, 1924’te bir futbol kulübü olarak Trabzon’da kuruldu. Takımın renkleri, yeşil-beyaz olarak belirlendi. Kulüp, kurulduktan sonra İdmanocağı ile büyük bir rekabete girişti. Ulusal liglerin henüz kurulmadığı bu dönemde, Trabzon Futbol Ligi’nin en önemli iki takımından biri haline gelen İdman Gücü; 1935-1942 yılları arasında art arda yedi yıl şampiyon olarak çok büyük bir başarı yakaladı. İlerleyen yıllarda, II. Dünya Savaşı’ndan etkilenen kulüp, savaşın bitişiyle yeniden başarılı bir dönem yaşamaya devam etti. Kent takımlarının kurulmaya başlamasıyla, en büyük rakibi olan İdman Ocağı ile birleşmesi gündeme geldi. Bu birleşme uzun süre gerçekleşemedi. Ancak daha sonra uzlaşan bu iki kulüp; Martıspor ve Karadenizgücü takımlarıyla da birleşerek Trabzonspor’u kurdu. Kurucu kulüp olması vasfıyla, İdmangücü’nün logosu Trabzonspor’un tesislerinde ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Trabzonspor logosunun yanında yer almaktadır.

Basketbol gibi branşlarda özellikle alt yaş kategorilerinde şampiyonlukları bulunan ve yaz aylarında basketbol okulları açan kulübün futbol şubesi Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etsede sonraki sezonlarda yerel amatör liglerde mücadele etmiştir. 2015-2016 sezonunda Trabzon 2. Amatör Lig B Grubunda mücadele eden takım ligi 16 puanla 6. sırada bitirmesine rağmen sonraki sezon liglerden çekilmiş 7 sezon aradan sonra liglere geri dönmüştür.

Kulüp, günümüzde futbol, basketbol, atletizm, hentbol ve yüzme dallarında etkinlik göstermektedir. Kulübün futbol takımı en başarılı şubesi olup, ulusal ligler kurulmadan önce Trabzon’daki yerel kümede birçok şampiyonluk kazanmıştır. İdmangücü Futbol Takımı, 2012-13 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 3.Grupta mücadele etmiştir.

İdmangücü kulubü bu yıl 100. kuruluş yılını kutluyor

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!