DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 3392030-0.43774%
Trabzon

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

12:56

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Pansuman Değil Ameliyat Şart

Pansuman Değil Ameliyat Şart

ABONE OL
28 Aralık 2020 09:03
Pansuman Değil Ameliyat Şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

“SÜT gerçek değerinde satılmadığı sürece bu politikalarla ithalatın önünü kesemezler”

Hayvancılık sektörümüzün gelişmesini engelleyen, önünü tıkayan sorunlar çok fazladır. Süt fiyatlarının düşük, yem fiyatlarının yüksek olması, tüberküloz ve bruselloz gibi sürü hastalıklarının halen ülkemizde hüküm sürmesi, mera, çoban ve bakıcı sorunları, kaba yemlerimizin yetersizliği ve kalitesizliği sayılabilecek başlıca problemlerdir.

Bu konuda sektörde 50 yılını dolduran Osman Küçükle yaptığımız söyleşide Küçük sorun bir değil her geçen gün dünü arar hale geldik bu gidiş hayra gidiş değil yetkililer acil çözümler bulmalı bence sektöre pansuman değil kangren olmadan ameliyat edilmeli  dedi,

Küçük ; Hayvancılık sektöründe“Girdi fiyatları yüksek, mesela yem çok pahalı maliyetleri karşılayamayan besici elindeki hayvanını kestiriyor. Yemin torbası ortalama 100-110 lira, 3 kilo süte 1 kilo yem alınabiliyor. 0 nedenle çözüm sütün fiyatında süt fiyatı artarsa hayvancılık gelişir, süt fiyatı böyle devam ederse hayvancılık azalır ithalatın önü açılır. Süt konseyi fiyat belirtiyor ama kimin lehine.

Süt konseyinde ağırlıklı sanayiciler var, onlar da doğal olarak kendi çıkarlarını gözeterek fiyat belirliyorlar. Avrupalı köylüler, besiciler yarın süt ne kadar olacak diye bir sıkıntı yaşamıyorlar. Destekler az, kâğıt üstü destek değil gerçek destek olması lazım. . Bakanlık buzağı desteği veriyor ve her inekten her yıl 1 buzağı alındı görüyor. Oysaki durum böyle değil. İki tohumlama yaptırdın tutmadığında o sene buzağı da, destek de alamıyorsun. Hesap başka, hayat başka. Hayvanlara yem desteği verilmeli. Bunun da yarısını devlet karşılamalı.

Avrupa mera desteği veriyor. Yani yem destekleniyor. Bunu bakanlık da bilir, üretici ile tüketici arasındaki fiyatlarda uçurum var. Burada köylü eti 28 liradan veriyor markette 55 lira. Benden eti alan, pazarlayan, markette satan hiç birinin gideri benden daha fazla değildir. Üstüne üstlük derisi, sakatatı da yanında ayrıca kâr bunun. Hiçbir risk olmadan para kazanıyorlar. Bakanlar açıklamayı yapıyorlar ama bizim durumumuzda bir değişiklik olmadığı gibi ithalatla da kimse ucuz et yemiyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!