DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20770991.43123%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu; YAPMAYIN DEDİK ,DİNLEMEDİLER …

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu; YAPMAYIN DEDİK ,DİNLEMEDİLER …

ABONE OL
21 Eylül 2022 08:00
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu; YAPMAYIN DEDİK ,DİNLEMEDİLER …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalarını eleştirerek, “Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor” dedi. Solakoğlu, piyasada süt talebi olmasına rağmen kendi çiftliğinde bile küçülmeye gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

Sosyal Medya  hesabından bir paylaşım yapan Başkan Solakoğlu, kendi çiftliğinden yüzde 10 kesim kararı aldığını belirterek, “Piyasada süt talebi olmasına karşılık fiyatı düşük tutmanın sonu budur” dedi. Solakoğlu, “Yalvardık! Yapmayın dedik! Dinlemediler. Sektör cayır cayır anaç kesimi yapıyor. Bunun bedelini halk rafta ödeyecek. Süttozu ihracatını kapatıp ölüm fermanını imzaladılar” tepkisinde bulundu.

Solakoğlu, hayvancılık sektöründe yaşananlarla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Dişi kesimini yasaklayarak insanları zorlayamazsınız. Zararına üretim kimse yapmaz! Bu hayvanları yerine koymak en az 2,5 yıl! Çiftçi enflasyonun sebebi değil çözümü de olamaz dedik. Daha ne demeliydik, ne yapmalıydık?

Hata üzerine hata. Süt üretimi düşüyor çünkü üretici batıyor. Buna çözüm olarak süt ihracatı kısıtlanıyor. Diğer taraftan et açığımızı telafi etmek için ithalatı açtılar. Yapılanlar araba hararet yapınca çıkan uyarı lambasının fişini çekmeye benziyor”

solakoğlu

Kaynak:tarımdanhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!