DOLAR 32,2806 0.01%
EURO 35,0387 -0.15%
ALTIN 2.472,720,28
BITCOIN 21410960.05523%
Trabzon
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

AKÇAABATTA MUTLU SON

AKÇAABATTA MUTLU SON

ABONE OL
3 Şubat 2021 07:58
AKÇAABATTA MUTLU SON
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

AKÇAABATTA MUTLU SONA AZ KALDI

Akçaabat-Trabzon hattında çalışan minübüslerde yapılması planlanan araç ve sistem değişikliği ile yapılan çalışmalar da sona gelindi yeni sistem çerçevesinde Akçaabata getirilen yeni araçlar görücüye çıktı, S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim yeni araçların tüm üyelerimize , esnafımıza ve yolcularımıza hayırlı olsun derken sistemin 15 marttan itibaren başlayacağını söyledi.

Bilindiği gibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim Akçaabat ilçesinde hayata geçirilecek olan dolmuş modernizasyonu ile ilgili alınan kararları, düzenlediği basın toplantısı ile birlikte açıklamış Mersin-Akçaabat-Trabzon arasında hizmet veren 291 adet minibüsü, 25+1 oturan 30 ayakta yolcu kapasiteli 40 otobüse dönüştüreceklerini belirtirken Başkan Zorluoğlu, mahallelere giden hatlarda ise 17+1 oturan ve 3 ayakta yolcu taşıma kapasiteli 25 adet minibüsün hizmet vereceğini söylemişti.

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim’e sürecin nasıl başladığını bugüne nasıl geldiklerini sorduk

Başkan Sevim : Akçaabat-Trabzon hattında çalışan minibüslerimiz   ekonomik ömrünü tamamlamış, sistemsiz  bir şekilde çalışıyorlardı gün geçtikçede esnafımız para kazanamaz hale geldi 2019 yılı sonu itibarı ile ticari araçlara kamera takmak zorunluluğu yasa ile getirilmiş ,Ayrıca 2020 yılı yedinci ayında  yürürlüğe girecek olan ticari araçlarda engelli rampası zorunluğu ve 2021 in yedinci ayında ticari araçlarda yürürlüğe girecek olan  10 yaş uygulaması gelmeden önce  ne yapabiliriz düşüncesi ile çalışmalarımıza başladık” dedi. yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’de dönüşüm yapan illerin alt yapısını incelediklerini ve gruplar halinde bu illere gittiklerini aktaran Sevim, “Sivas tan ,Erzincan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane başlayarak Tekirdağ  ,İzmir , Bursa , Ordu, Samsun, Bolu Sakarya İzmit İstanbul a kadar 20 civarında büyükşehirleri ,ayrıca dönüşüm yapan diğer illeri ziyaret ettik Bu ziyaretlerimiz  sonucunda hazırladığımız çalışma raporunu tüm üyelerimizin katıldığı bir toplantıyla kendilerinede aktardık  yapılan bu bilgilendirme toplantısından sonra  24.03.2019 tarihinde alınan genel kurul kararı ile 25 +1 engelli erişimli alçak tabanlı Elektronik ücret toplama sistemi  araç takip sistemi olan Büyükşehir Belediyesi ve Kooperatifimiz tarafından denetlenebilir bir sisteme dönüşme kararı aldık.

Bu kararı almamızdaki en büyük etkenler ise taşımacılık sistemimizde komple bir  değişikliğe giderek Vatandaşlarımızın  ve  şoför esnafımızın  memnun olacağı kayıp kaçağın önleneceği, hangi aracı kimin sürdüğünün  belli olacağı bütün her şeyin kayıt altında olduğu akıllı durakların kurulacağı  bir ulaşım planını hayata geçirmekti dedi.

Sistemin kurulması ile birlikte Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz görüşmelerdeki alınan kararlarda hayata geçirilecek Mersin-Akçaabat-Trabzon hattı ve daha önceden verilmiş Akçaabat mahalle hatları dışında yeni hatların da  oluşturulduğunu  söyleyen Başkan Sevim “Akçaabat ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda; Kavaklı-Yıldızlı-Moloz hattını oluşturacağız. Bu hat Rahman Camii’nden başlayıp, yapılmakta olan Akçaabat çevre yolundan devam edip, Osman Baba Köprüsü ve Pulathane Bulvarı’nı takiben Yıldızlı yonca kavşağı-Akyazı Şenol Güneş Kompleksi’ni geçerek Moloz’a kadar uzanacak.  Trabzon Üniversitesi ile Münür Özkurt Kız Öğrenci Yurdu hattı ile Kavaklı Mahallesi, Franguli mevkii hatlarını kurduk. Ayrıca mevcut Akçaabat-Söğütlü-Esentepe Mahallesi hattı ise Yıldızlı TOKİ konutlarına kadar uzatıldı” dedi. Başkan Sevim tüm araçlara Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle entegre olan akıllı kart sistemi takılacağını da dile getirirken ,  Büyükşehir Belediyemizin otobüslerinde kullanılan ‘Metropol Trabzon Kart’ ile bu araçlarda da seyahat edilebilecek dedi.

 

Başkan Abdullah Sevim son olarak mikrofonlarımıza şunları söyledi

“Öncelikle bu işin patronu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na Teşekkür Ediyorum , Desdeklerini yakınen hissettiğim Trabzon Şoförler Odası Başkanı Sayın Ömer Hakan UstayaTeşekkür ediyorum , Büyükşehir Belediyemizde konusunda uzman arkadaşlarımızın oluşturduğu Ulaşım A.Ş. deki Müdürlerimize teşekkür ediyorum bu işe 2 yılı aşkın bir süredir emek veren il il gezerek inceleyen yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,Bu dönüşüm sürecinde bize inanan güvenen esnaf arkadaşlarımıza Tek tek teşekkür ediyorum

Yeni sürecin tüm esnafımıza ve yolcularımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor esnafımıza bol kazançlı günler diliyorum dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!