DOLAR 32,2044 -0.23%
EURO 35,0466 -0.14%
ALTIN 2.493,671,13
BITCOIN 21652463.03462%
Trabzon
14°

PARÇALI BULUTLU

22:04

YATSIYA KALAN SÜRE

Amasya Milletvekili Hasan Çilez TBMM’de Basın Toplantısı Yaptı

Amasya Milletvekili Hasan Çilez TBMM’de Basın Toplantısı Yaptı

ABONE OL
24 Nisan 2024 10:56
Amasya Milletvekili Hasan Çilez TBMM’de Basın Toplantısı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Emperyalizmin canavarca politikaları, en çok çocuklarımızı etkilemektedir. Bugün Gazze’de binlerce çocuk şehit edildi. Geriye kalanlar ise yoksulluk ve hastalıkla mücadele ediyor.” dedi.

AK Partili Çilez, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyi anlatan Çilez, Meclisin Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongreleri süreçlerinden sonra kurulduğunu ve Gazi unvanı aldığını hatırlattı.

TBMM’nin FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ikinci kez gazi unvanı aldığını anımsatan Çilez, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramının Türkiye’de kutlandığını belirtti.

Çocukların, Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Çilez, “Ecdadımız emanet aldığımız bu güzel vatanı çocuklarımıza bırakacağız. Emanete sahip çıkma bilinciyle vatanımızı geliştirip, güzelleştirerek çocuklarımıza emanet edeceğiz. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaşımdan ticarete ve sosyal politikalara her alanda ülkemizi geliştirip, büyüteceğiz. Böylece ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin zirvesine çıkaracağız.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın bütün bölgenin başına bela olduğunu dile getiren Çilez, PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin bitirilmesiyle daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’yi çocuklara emanet edeceklerini kaydetti.

Bugün dünya çocuklarının büyük çoğunluğunun çocukluğunu yaşayamadığına dikkati çeken Çilez, “Emperyalizmin canavarca politikaları en çok çocuklarımızı etkilemektedir. Bugün Gazze’de binlerce çocuk şehit edildi. Geriye kalanlar ise yoksulluk ve hastalıkla mücadele ediyor. Asya’dan Güney Amerika’ya ve Afrika’ya dünyanın birçok yerinde çocukların eğitim imkanları yok. Açlıkla mücadele eden milyonlarca çocuk var. BM ise bu konularda bir şey yapmıyor, yapmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!