DOLAR 35,9976 0.22%
EURO 37,2320 -0.56%
ALTIN 3.307,640,36
BITCOIN 3447842-0.42757%
Trabzon

KAPALI

06:34

SABAHA KALAN SÜRE

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: ALIM GÜCÜ ARTACAK

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: ALIM GÜCÜ ARTACAK

ABONE OL
29 Ocak 2025 10:50
BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: ALIM GÜCÜ ARTACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB’nın yayınladığı sektörel enflasyon beklentilerine ilişkin değerlendirme masajı yayınlayarak çalışmaya devam edileceğini “vatandaşların alım gücünün artırılacağını” aktardı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ocak ayına ait sektörel enflasyon beklentilerini paylaştı.

TCMB verilerine göre, 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,7 puan, reel sektör için 3,8 puan ve hanehalkı için 4,3 puan azaldı.

“12 AY SONRASI İÇİN YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 25,4”

Bu verilere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayarak gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Enflasyon beklentilerindeki iyileşme devam ediyor. Ocakta piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde.

2024 yılı Mayıs ayına göre 12 ay sonrası beklenti hanehalkında 17 puan ve reel sektörde 12 puan iyileşti. Ancak beklentiler halen enflasyon görünümüne göre yüksek.

“BEKLENTİLER, DEZENFLASYONUN HIZI İÇİN KRİTİK”

Enflasyon beklentileri dezenflasyonun hızı için kritiktir. Beklentilerin önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşü daha fazla destekleyeceğini öngörüyoruz.

“ALIM GÜCÜ ARTACAK”

Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu kalıcı olarak düşürerek vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız.

KAYNAK;ENSONHABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!