DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21531050.39112%
Trabzon
15°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

BAKAN SOYLU : BUGÜN TÜM OKULLARDA TATBİKAT VAR

BAKAN SOYLU : BUGÜN TÜM OKULLARDA TATBİKAT VAR

ABONE OL
4 Mart 2022 06:53
BAKAN SOYLU : BUGÜN TÜM OKULLARDA TATBİKAT VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Genç Memur-Sen tarafından afet durumlarında gönüllü hizmet vermek amacıyla kurulan arama kurtarma ekiplerinin akreditasyon töreni Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.
10 ayrı ilde Genç Memur-Sen’in oluşturduğu 270 kişilik bir gönüllü kadronun oluşturulduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Ekibimiz bugün Allah’ın izniyle akreditasyon töreninde artık akredite olarak sahada milletimizin hizmetinde olmaya devam edecek. İsteriz ki hiçbir zaman görev yapabilecekleri bir zemin oluşmasın. Afet, felaket oluşmasın ama hayatın gerçeği. İklim değişiyor, şehirler büyüyor, nüfus artıyor, seller, yangınlar meydana geliyor. Dolayısıyla bizim önleyici tedbir olarak hazırlığımızı tamamlamamız, hazır ekipler halinde milletimize hizmet etmemiz önemli” ifadelerini kullandı.
Deprem Haftası’nda 270 kişilik arama kurtarma ekibini devletin hizmetine verdiklerini söyleyen Yalçın, “Genç Memur-Sen’i tebrik ediyorum. Son derece önemli çalışmalara imza attı ve bizim de yükümüzü hafiflettiği gibi milletimize de hizmet etmeye devam ediyor. 7 Bölgede 7 Güzel Adam Kütüphanesi Projesi ile başladıkları yolculuklarına birkaç il kaldı diyebileceğimiz kapasiteye ulaştık. Türkiye’nin her yerine adım adım kütüphane açıyoruz” diye konuştu.

“Yarın Tüm Okullarda Tatbikatımız Olacak”

Bakanımız Sn. Soylu, “Cuma günü, yarın tüm Türkiye’de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye’de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında Tatbikat yılı ilan ettik.” dedi.

“Son 4 Yılda Dünyanın En Zengin Ülkesi Değiliz Ama Dünyanın En Çok Yardım Yapan Ülkesiyiz”

Türkiye’nin dünyanın en zengin ülkesi olmamasına rağmen son 4 yılda en çok yardım yapan ülkesi olduğunu ifade eden Bakanımız Sn. Soylu, “Amerika, Avrupa bizden daha zengin. Konuştukları zaman mangalda kül bırakmıyorlar ama son 4 yılda dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Bizim için madalyaların en şereflisidir. Bizim için muhafazaların en güzelidir. Onun için Allah’a şükürler olsun bu istikamette aynı ölçüde devam etmeliyiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!