DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.468,130,09
BITCOIN 2112622-0.48092%
Trabzon
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

“BAL” GİBİ İŞ KURABİLİRSİNİZ …

“BAL” GİBİ İŞ KURABİLİRSİNİZ …

ABONE OL
18 Nisan 2021 09:10
“BAL” GİBİ İŞ KURABİLİRSİNİZ …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arıcılık kredisi Ziraat bankası kredileri ve Kosgeb ile iki şekilde müşterinin hizmetine sunulmaktadır. Her iki devlet destekli kurumundan da arıcılık kredisi için, tüketicilerin uygun şartları yerine getirmeleri halinde yararlanabilmektedirler. Kovan alma kredisi, arı yetiştiricileri için bankaların ve özel firmaların desteğidir. Devlet hayvancılık kredileri kapsamında arı yetiştiricileri için de farklı krediler vermektedir.

Kosgeb Arıcılık Kredisi Veriyor mu?

Kosgeb arıcılık ile üretim yapmak isteyen kişilere IMALAT/Gıda ürünleri imalatı adı altında hibe kredi seçeneği sunmaktadır. Her Kosgeb başvurusunda olduğu gibi; Kosgeb arıcılık teşvik kredisi almak isteyen kişiler uygulamalı girişimcilik eğitimi almak zorundadır. Bu eğitim 2021 yılında online olarak düzenlenmektedir. Bu eğitimdeki katılımcılar nasıl iş planı hazırlanacağını öğrenirler. Ve girişimcilik eğitimi alan girişimciler Kosgeb’e başvuru yapmaları durumunda; Girişimcilik destek programı hibe kredi alabilir, işletmelerinin birinci senesi dolması halinde yine arz etmeleri durumunda hibe desteği ile bu işe başlayabilirler.

Bu girişimcilik destek programı dahilinde; 60 bin TL, 360 bin TL hibe desteği olarak sağlanmaktadır. Kosgeb engelli, kadın girişimci, gazi, şehit yakınları için %80 geri ödeme imkanı sunmaktadır. Bu miktarlar ülkemizin bölgelerine göre değişmektedir.

Bal Üretimine Kredi imkanı

Uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası yapılan başvuruda arıcılık ile ilgili temin ettiğiniz bal, kovan, süzme makinesi, polen kurutmak ve polen temizlemek için makine gibi ihtiyaçlarınızı girişimciliği destekleme programı dahilinde hibe kredi ile temin edebilirsiniz. Fakat direk canlı hayvan alımı için Kosgeb kredi vermemektedir. Bu sebeple Kosgeb’e arı yetiştiriciliği için yapılmış bir iş planı ile başvuru yapmanız durumunda hibe kredisi alamazsınız. Ancak bahsetmiş olduğumuz gibi bal imalatı, bal satışı, bal paketlemesi gibi hizmetler için hibe desteği temin edebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Kosgeb birimleri ile irtibata geçebilirsiniz.

Arıcılık yapmak isteyen girişimciler uygun şartları yerine getirmeleri durumunda T.C. Ziraat bankasından uygun şartlarda düşük faizli bal üretimi desteğine başvuru yapabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!