DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350.44227%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞKAN ATAKAN AKÇA’DAN ÜRETİCİLERE VADELİ SATIŞ UYARISI

BAŞKAN ATAKAN AKÇA’DAN ÜRETİCİLERE VADELİ SATIŞ UYARISI

ABONE OL
11 Eylül 2023 20:26
BAŞKAN ATAKAN AKÇA’DAN ÜRETİCİLERE VADELİ SATIŞ UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla  fındık üretiminde görülen rekolte düşüşüne dikkat çekerek  fındık üreticilerini vadeli fındık satışı konusunda uyararak “vadeli satış yöntemi ile ürününü değerlendirmek yolunu seçen üreticilerimizin,sıkıntılı bir süreç yaşamamaları için ürünlerini güvenli,geçmişi olan ve sağlam bir sözleşmeye bağlayarak değerlendirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.” uyarısında bulundu
Başkan Akça nın açıklaması şöyle
Sevgili Fındık Üreticilerimiz;
Görülüyor ki ilimizde olduğu gibi,tüm fındık üreticisi illerimizdede fındık rekoltesinde önemli oranda bir eksiklik görülmektedir.
Yapmış olduğumuz uyarılar doğrultusunda da üreticilerimizin ihtiyacı kadar ürünü pazara indirdiğini ve önemli oranda da fındığı emanete bırakmadığını gözlemliyoruz.
Üreticimizin ürününe sahip çıkmasıylada,hiç görülmemiş bir şekilde serbest piyasada fındık fiyatlarının yükseldiğine şahit oluyoruz.
Bu tutumumuzu bir müddet ve kararlılıkla sürdürebilirsek ürünümüzün fiyatı hak ettiği seviyelere kısa sürede ulaşacak gibi görünmektedir.
Önemli gördüğüm bir konuyada değinmeden geçmek istemiyorum,
bazı üreticilerimiz fındığını vadeli satmak yolunu seçiyorlar,kendilerine göre doğru bir satış yöntemi olabilir,fakat vadeli satış yöntemi ile ürününü değerlendirmek yolunu seçen üreticilerimizin,sıkıntılı bir süreç yaşamamaları için ürünlerini güvenli,geçmişi olan ve sağlam bir sözleşmeye bağlayarak değerlendirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.
Tüm fındık üreticilerime hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.
Atakan AKÇA
Altınordu Ziraat Odası Başkanı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!