DOLAR 32,2821 0.01%
EURO 35,0392 -0.15%
ALTIN 2.474,480,35
BITCOIN 21418580.58173%
Trabzon
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞKAN EYÜPOĞLU’NDAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARI !

BAŞKAN EYÜPOĞLU’NDAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARI !

ABONE OL
2 Kasım 2023 16:44
BAŞKAN EYÜPOĞLU’NDAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARI !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Fındık Üreticilerine fındıkta bakım ve beslemenin önemli olduğunu, üreticilerimizin sorunlarını dinleyip onlara çözüm bulmak için mühendislerimizin saha çalışmalarında bulunduğunu hatırlatarak kasım ayında fındık bahçelerinde yapılması gereken işlemleri mühendislerimizin önerileri doğrultusunda yapmalarını tavsiye etti
Akçaabat Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada Genel Sekreter Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Birimi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR tarafından üretici ziyaretleri yapılmaktadır.
Üreticilerimizin sorunları yerinde görülüp tespitler yapılmakta gerekli önlem ve uygulamalar anlatılmaktadır. Üreticilerimize , fındıkta budama , dip sürgün temizliği, tepe alma, toprak numunesi alımı, bordo bulamacı uygulaması, kireçleme, gübreleme, dalkıran ve kahverengi kokarca ile ilgili konularında bilgi verildi. Budama , tepe alma ve dip sürgün alımı ile ilgili uygulama yapıldı. Üreticilerimize bugüne kadar doğru bildikleri oysaki yanlış olan uygulamaları yerinde görme fırsatı doğdu. Budamada esas olan sık bahçelerin dikim mesafesine göre seyrekleştirilmesi (5-8 dala kadar düşürülmesi), güneşi fındık ocağının her yerine ulaşacak şekilde kesim işlemlerinin yapılması gerektiği , dip sürgün ve kesilen dalların toprak seviyesinden kesilmesi gerektiği ve budamadan sonra bordo bulamacı uygulaması yapılması gerektiği anlatıldı. Yapılan toprak analizi sonuçlarına göre ihtiyaç duyulan yerlere kireç uygulaması yapılması , kireç uygulamasından 25-30 gün sonra öneriler doğrultusunda fosfor içeriği yüksek (MAP, TSP, DAP…) gibi gübrelerin ve yanmış hayvan gübresinin de bitkiye verilmesinin önemli olduğu anlatıldı. (Bordo bulamacı uygulaması için yaprakların %75-80’i döküldüğünde ilk uygulamanın yapılması 1 ay sonra ikinci bir uygulama daha yapılması tavsiye edildi. Budama yapılan bahçelerde budama sonrası muhakkak bordo bulamacı uygulaması yapılması gerektiği anlatıldı).

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!