DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2156241-0.22175%
Trabzon
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞKAN ÖZÜPAK; MASADA BİZDE OLMAK İSTİYORUZ …

BAŞKAN ÖZÜPAK; MASADA BİZDE OLMAK İSTİYORUZ …

ABONE OL
21 Eylül 2022 19:38
BAŞKAN ÖZÜPAK; MASADA BİZDE OLMAK İSTİYORUZ …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak FoxTv de yayınlanan sabah haberlerine katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu 

Başkan Özüpak “Emeklilikte yaşa takılanlar özellikle özel kesimde çalışanlar yaşayamıyor. Ekonomik sıkıntılar içerisinde, işsizler bu durumun en derinden yaşıyorlar ailesinin ihtiyaçlarını maalesef karşılayamıyorlar.Geçtiğimiz günlerde  üniversite sınavlarını geçirdik. Kayıtlar yapıldı. Ve ben biliyorum ki ekonomik sıkıntıdan dolayı çocuğum üniversiteyi kazanmasın diye dua eden velileri biliyorum arkadaşlarımızı ezikliğini taşıyor ve oradaki o duası hani bu haklarına sahip olup da bir haliyle ekonomik bir kazanç sağlayıp ihtiyaçlarını karşılayacak ki dimdik bir baba olarak, bir anne olarak çocuklarının ihtiyacını karşılasın. Ve biz bunu gerçekten çok yaşıyoruz. işsiz güçsüzsünüz.

Bir hakkınıza kavuşma mücadeleniz var. ama gelin görün ki yaşam anlamında bir yaşantı sürüyor mu? En ağır şartlarda hayatını idame ettirmeye çalışıyor emeklilikte yaşadık tekrar söylemek gerekirse ne kadar kişi emeklilikte yaşa takılıyor? Sayımız dört buçuk milyon ama tabii burada hemen emekli olabilecek kişi sayısını diyoruz.

Başkan Özüpak artık dayanacak gücümüz kalmadı sürekli bir tarih yenilemesi oluyor EYT formülünün şimdi ise yıl sonu işaret ediliyor. O sorunun da çözümünün en geç Aralık ayında meclise intikal ettireceğini buradan tekrar ifade etmek isterim. Çıksın artık bu yasa.

Söyleyeceğim şurada bu söylemlerden bugün Çalışma Bakanımız artık bir masada çalışma yapıyor. Tek formülle yapılıyor deniliyor. Çözüm şudur denmiyor.O formüllerin içerisinde neler olduğunu açıkçası biz özellikle emeklilikte yaşa takılanlar, federasyonu bu mücadeleyi veren topluluğun temsilcileri olarak o masanın bir ucunda olmak istiyoruz. Bize fikrimiz sunulsun istiyoruz.  dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!