DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981.35221%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞKAN YOLCU ; ADALET HERKESE BİR GÜN LAZIM OLACAK

BAŞKAN YOLCU ; ADALET HERKESE BİR GÜN LAZIM OLACAK

ABONE OL
21 Eylül 2023 15:17
BAŞKAN YOLCU ; ADALET HERKESE BİR GÜN LAZIM OLACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EMADDER Trabzon İl Temsilcisi Özgür YOLCU Trabzon Gazeteciler Odasında yaptığı basın toplantısında geçtiğimiz dönem meclis den geçerek çıkan EYT yasası sonrasında mağduriyetlerinin  açıkça ortaya çıktığını belirtirken” 1 güne 17 yılı haketmiyoruz biz “dedi.

Başkan Özgür Yolcu yaptığı açıklamada bütün siyasi partilerden destek beklediklerini söylerken “sesimizi duyurmaya çalışıyoruz adalet bir gün herkese lazım olacak bu gün bize lazım o yüzden bugün sizlerden haklı davamıza destek bekliyoruz bugün bize destek olunki yarında biz size destek olalım” dedi

Başkan Özgür yolcu  açıklamasında “bizler devletimize yük olmak derdinde değiliz hakkımız olan emeklilik hakkını elde etmek istiyoruz bu sebeplede kademeli bir emeklilik sisteminin meclisin açılması ile gündeme getirilerek meclisten bu konuda bir çalışmanın başlatılmasını istiyoruz “dedi

Başkan Özgür Yolcu açıklamsının devamındada “3/3/2023 tarihinde yeniden düzenlemen EYT yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine, sadece 8/9/99 tarihi öncesi ile başlayan çalışanları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. Bu nedenle 1 gün, 1ay, 1 veya bir kaç yıl işe geç başlanmış olması nedeniyle, akranların benzer ve hatta daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmalarında 17/20 yıl fark oluştur. Neredeyse insan ömrünün 1/4 lük süresi olan bu fark anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı için basında 2000Liler olarak bilinen 8/9/99 tarihinden sonra işe başlayanlar açışından büyük bir mağduriyet doğurmuştur.

2000Lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle 2.sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan ADALETSİZLİKTİR.

Sokakta beraber oynadığımız, aynı dönenlerde okula, askere gittiğimiz aynı işyerinde çalıştığımız akranlarımız söz konusu tarih öncesinde işe başladıkları için emekli olma hakkını elde etmiştir. Bu nedenle aynı işyerinde 43 /45 yaşında emekli olup, çalışmaya devam eden bizden küçük arkadaşlarımızın ‘üzülmeyin sizde bir gün emekli olursunuz’ ‘siz çalışın bize bakın’ vb söylemlerine maruz kaldığımız için işyerlerinde çalışma barışı ve motivasyonumuz günden güne tükenmektedir. Ayrıca çalışma hayatında olmaları ve ikinci bir geliri olması nedeniyle gelir eşitsizliği ve iş bulma konusunda rekabet gücümüzü de azaltıcı etki yaratmıştır.

Sayın cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten talebimiz akranlar arasında oluşan bu adaletsizliğin, psikolojik deformasyonun adil,makul, ölçülü bir kademelendirme ile yeniden düzenlemesidir

İşte o tarih, SGK literatürüne emeklilik düzenlemesi olarak değil, SGK’ da adaletin sağlandığı gün olarak geçecektir

Saygılarımızla,

EMADDER
TRABZON İL TEMSİLCİSİ
ÖZGÜR YOLCU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!