DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600.83803%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

BAŞSAVCI ÇELİK ; EMNİYETE GİTMEKTEN ÇEKİNEN BİZZAT BANA  GELSİN

BAŞSAVCI ÇELİK ; EMNİYETE GİTMEKTEN ÇEKİNEN BİZZAT BANA  GELSİN

ABONE OL
27 Kasım 2023 20:30
BAŞSAVCI ÇELİK ; EMNİYETE GİTMEKTEN ÇEKİNEN BİZZAT BANA  GELSİN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik basın ile toplantı gerçekleştirdi ve vatandaşları özellikle uyuşturucu ile mücadele ve dolandırıcılık konusunda uyardı.

Başsavcı Çelik Trabzon basınının gücüne vurgu yaptı. Çelik, uyuşturucuya karşı büyük mücadele verdiklerini belirterek, “Ülkemizde uyuşturucuya karşı ağır cezaları var. Uyuşturucu ticareti suçuyla etkin bir şekilde mücadele edilmekte ve suçlulara ağır cezalar verilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Adalet Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda Çelik, basın mensuplarıyla tanışırken gelecekte işbirliği ile çalışılması konusunda tavsiye ve isteklerini anlattı. Başsavcı Sedat Çelik özellikle uyuşturucu ve dolandırıcılık konusunda farkındalık yaratılması noktasında basından yardım isterken vatandaşların bilinçlenmesi için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ
Çelik, uyuşturucu ile mücadelenin en az terörle mücadele kadar önemli olduğunu vurgulayarak “ Terörle mücadele biter ancak bu bitmez. Terörle mücadele dağda olur uyuşturucu ile mücadele şehrin göbeğinde, ailelerimizin içinde. Önümüzdeki yıllarda en çok dikkat edilmesi gereken konu bu. Halk içerisinde uyuşturucu nedeniyle sanki kimsenin ceza almadığı yönünde bir algı var. Ama öyle değil, çok ciddi cezalar var. Cezaevlerinin büyük bir çoğunluğu uyuşturucu ticareti nedeniyle dolu. Bu algıyı yıkmak için basınımızla birlikte çalışmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

POLİSE  GİTMEKTEN ÇEKİNEN BİZZAT BANA  GELSİN
Uyuşturucu ile mücadelede toplumun her kesiminin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Başsavcı Sedat Çelik “Uyuşturucu ticareti ile mücadele sadece adliye, emniyet ve jandarmanın sırtına yıkılamaz. Bu uyuşturucu toplumun içerisinde satılıyor. Satıldığı yerde insanlar da bunu biliyor. Bize bir kısım ihbarlar geliyor ama bir kısmı gelmiyor. Gelmemesinin sebebi de “ceza almıyor” algısı. Uyuşturucu ile mücadelede dünyada en çok uyuşturucu yakalanan ülkeyiz. Avrupa’da 1 yılda yakalanan uyuşturucu neredeyse 1 günde yakalanıyor. Ama bu algıyı kırmalıyız. Vatandaşlarımız bu algı sebebiyle ihbar yapmıyor olabilir. Ayrıca korkuyor olabilirler. Toplumun her kesimi bu konuda inisiyatif almalı. Hiç kimse bundan korunaklı değiliz, herkes destek olmalı. Böyle şeyleri vatandaşlarımız ihbar etmekten çekinmesin. Emniyete gitmekten çekinen bizzat gelsin benimle görüşsün. Sadece bilgiyi alıyoruz ismini hiçbir şekilde geçirmiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN BELASI 
Çelik, uyuşturucu ile mücadele gibi dolandırıcılık suçunun da sürekli gündemde olması ve insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek “Şuan Türkiye’nin baş belası dolandırıcılık. Çok ciddi şekilde dolandırıcılık eylemleri var. Haberlere de yansımasına rağmen vatandaşlarımızın bir kısmı gerçek anlamda mağdur. Gerçekten mağdur dediklerim hiç haberi olmadan hesapları boşaltılan, alakasız konulara bulaştırılıp dolandırılanlar. Bir de 1 koy 3 al denilen, sazan sarmalı, ponzi vb gibi bir çok yöntem var, artık takip edemiyoruz. Her seferinde haber yapılıyor buna rağmen insanlar milyonlarca lirayı buralara teslim ediyor. Çok korkunç paralar kaybediliyor. Organize olan dolandırıcılık sistemleri var, yüzlerce elemanı olan ülke çapında sistemler. Öyle bir gelişmiş ki bazen evraktan takip etmekte bile zorlanıyoruz. Yeni siber birimler oluşturuldu, etkin mücadelemiz var. Ama en etkin mücadele vatandaşlarımızın bunlara inanmaması. Hiçbir devlet görevlisi sizden para istemez. İnsanlar hala bunlara kanıyor. İnsanımızın yumuşak karnını iyi ölçmüşler ve nereden dolandırabileceklerini iyi ölçmüşler. Çok ciddi rakamlarla vatandaşlarımız dolandırılıyor. Bunun önüne hep birlikte geçmeliyiz. Farkındalık oluşturmalıyız” İfadelerini kullandı.

ARTAN DOLANDIRICILIK OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ 
Çelik, dolandırıcılık olayları ile ilgili de konuşarak, “Ülkemizde ve şehrimizde dolandırıcılık vakaları her geçen gün artıyor. Çok ciddi rakamlara vatandaşlarımız dolandırılıyor. Bunun önüne hep birlikte geçmeliyiz. Farkındalık oluşturmalıyız.” dedi. Başsavcı Çelik, ayrıca organize suçlarla da yoğun bir şekilde mücedele edildiğini belirtti. Çelik, “Basının farkındalık konusunda bize büyük yardımı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!