DOLAR 32,2623 -0.05%
EURO 35,0856 -0.03%
ALTIN 2.469,160,14
BITCOIN 21171920.06168%
Trabzon
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

BİLİNÇLİ ARICILIK İÇİN HERKES SEFERBER OLDU…

BİLİNÇLİ ARICILIK İÇİN HERKES SEFERBER OLDU…

ABONE OL
28 Mayıs 2021 08:37
BİLİNÇLİ ARICILIK İÇİN HERKES SEFERBER OLDU…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yılların gözde işi olan Arıcılığa talep hızla artıyor,vatandaşların bazılarının hobi bazılarının ise gelir kazanabilmek için girdikleri arıcılıkta talep patlaması yaşanınca Tarım Orman İl Müdürlükleri,Belediyeler ve İşkur aracılığı ile desteklenen İl Halk Eğitim merkezlerince yanlış uygulamalar yapılmasın vatandaş bilinçli arıcık yapması amacıyla il ve ilçelerde ard arda “arıcılık kursları” açılmaya başladı 

Edirneden Karsa,Trabzondan Adanaya,Bodrumdan Yüreğire her bölgede arıcılık kursları verilmeye başladı son olarak bu hafta üç farklı bölgede  de arıcılık kursları başladı bunlardan biri adana da idi ve adana daki kursun anlamı diğerlerinden biraz farklı oldu

Adana’da “Arı Ürünleri Üretiminde Kadın Eli Projesi” kapsamında 8 kadın kursiyer arı yetiştiriciliği sertifikası aldı.

Kadınlar artık Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Arı Ürünleri Üretiminde Kadın Eli Projesi’ kapsamında arı yetiştiriciliği yapacak. Bu kapsamda 8 kadına 40 saatlik arı sütü üretimi ve ana arı yetiştiriciliği eğitimi verildi. Kadınlar bal üretiminin yanı sıra ekonomik değeri yüksek arı sütü, propolis, polen gibi ürünleri de üretip gelirlerini 2 ya da 6 kat artırarak ekonomilerine daha fazla katkı sağlayacak. Kursu başarıyla bitiren 8 kadına Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Tekin sertifikalarını verdi.

Bir diğer çalışma ise Yüreğir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Doğankent Kültürevi’nde açtığı ‘Arıcılık Kursu’ oldu kursa yoğun ilgi olması herkesi memnun ettı.
Yüreğir’de arı üreticiliğinin ve veriminin artırılması amacıyla düzenlenen kursta bilinçli arıcıların yetiştirilmesi hedefleniyor.
Kırsal kalkınma projelerine önem verdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğirli çiftçilerimize yönelik açtığımız ücretsiz arıcılık kursumuzda eğitim gören kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi yönünde ilçemizde benzer kurs ve etkinliklerimizin sayısını daha da artıracağız.” şeklinde konuştu

Kurs açan bir diğer bölge ise Kayserinin Talas ilçesi oldu

Talas Belediyesi öncülüğünde, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Talas Şehit Resul Erdal Aydemir Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle ilk kez arıcılık kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayanlara Talas Belediyesi tarafından arıcılık elbisesi hediye edildi. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ürker de “Ben de Mustafa Yalçın başkanımıza teşekkür ediyorum. İki aylık süreçte bu dördüncü kursumuz. Hepsinde desteklerini esirgemediler. Hep birlikte bu kursların devamını getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilerek arıcılık elbiseleri hediye edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!