DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211.75949%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CHP’DE “ÖZEL” DÖNEM

CHP’DE “ÖZEL” DÖNEM

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:00
CHP’DE “ÖZEL” DÖNEM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesiyle CHP’de yeni bir dönem daha ilk günden başladı sayılır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun girişimiyle Temmuz ayında düzenlenen zoom toplantılarına katılan Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kurmaylarından çoğu Parti Meclisinde yer bulamamış görünüyor. Özel onların yerine il başkanları, ilçe başkanları, akademi dünyasından isimlere yer vermiş görünüyor.

Ancak CHP’de niyetlenilen bu değişimin CHP dışındaki muhalif kesimleri ve 31 Mart yerel seçimlerine doğru parlamenter siyasette bazı dengeleri, bazı dizilimleri değiştirmesi kaçınılmaz görünüyor.

Son dönemde Kılıçdaroğlu’na yönelik en büyük eleştiriler arasında partiyi bir grup danışmanla yönettiği iddiası vardı. Hatta Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun “sırtından hançerlenme” iddiasına yanıt veren Özel, seçildiği takdirde Genel Merkezdeki “sağcı danışmanlar katının boşaltılacağı” sözünü vermişti; o kat artık CHP ilçe başkanlarının kullanımına verilecekti.

Özel’in seçilmesi ardından ilk toplantıyı, daha PM seçimleri başlamamışken il başkanlarıyla yapması da örgütü arkasına alma amaç ve ihtiyacını gösteriyor.

Bu çerçevede son dönemde isteyerek ya da isteği dışında CHP’den ayrılan isimlerin yuvaya dönüşü için de gündeme alınacak gibi. Akla ilk gelen isim “Atatürk gelse Kurultay’ı alamaz, çünkü sistem dönüştürüldü” diyen, ancak Özel’il ilk tebrik edenlerden olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce.

Öte yandan Özel-İmamoğlu ekibinin, en azından şu aşamada siyaseti milletvekilliği, milletvekilliğini de meslek gibi gören, 5, 6, 7 dönem milletvekili olup devamını isteyen isimleri öne çıkarması hata olur. Özel kendisi de 5’inci dönem milletvekilliğinde ama o artık Genel Başkan. CHP’de 44 yılı bulan seçim başarısızlıkları zincirinde bu durumun payı var.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!