DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770.62476%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

ÇİĞ SÜT DESTEĞİ İÇİN TOPLANDILAR !

ÇİĞ SÜT DESTEĞİ İÇİN TOPLANDILAR !

ABONE OL
24 Ekim 2023 09:25
ÇİĞ SÜT DESTEĞİ İÇİN TOPLANDILAR !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Yılı Çiğ Süt Desteklemeleri, Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Satışı, Çiğ Süt Satış Miktarının ve Üretiminin artırılması konularında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı 19.10.2023 tarihinde Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıya Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih ÇELİK, İl ve İlçe Sistem sorumluları, ilimiz yetiştirici, üretici ve süt toplayıcı  örgütlerinin konu sorumlusu çalışanları katıldı.

Toplantının öğleden önceki oturumunda İlçe Süt Sistem sorumlularına 2023 Yılı Çiğ Süt Desteklemesinde il genelinde şu ana kadar yapılan işler ve son beş yılın süt destekleme miktarları hakkında bilgilendirme yapıldı. Desteklemede yapılan değişiklikler, Çiğ İnek Sütünün sınıflandırılması, Kalite Kriterleri, Süt Piyasasının Düzenlenmesi ve Mer’i Mevzuat hakkında bilgi verildi.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih ÇELİK yaptığı açılış konuşmasında;

”Süt Desteklemesi, ilimizde Destek tutarı olarak Buzağı Desteklemesinden sonra ikinci sırada yer alan önemli bir destek kalemidir. 2023 yılında şu ana kadar ilimizde toplam 8 milyon Türk Lirasını geçen bir ödeme gerçekleşmiş durumdadır.

Son yıllarda ilimizde yürütülen DOKAP, Özel İdare ve Bakanlık destekli projeler ile ilimiz hayvancılığına kazandırılan süt soğutma tankları ile sütün kısa süre içerisinde soğutularak mikroorganizma faaliyetlerinin azaltılması ayrıca    Isı Takip Sistemi kurulması projesi ile soğutma tankları ve süt nakil araçlarının ısıları anlık takip edilerek sütün işletmeden işleme tesisine kadar güvenli takibi sağlayacak teknoloji kullanımı sağlanmıştır.  2023 yılının süt üreten işletmelerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.” dedi.

Çiğ Süt Desteklemesi İl Sistem Sorumlusu Veteriner Hekim Seyit Sami Karyağdı destekleme ile ilgili sunumu yaptı.

Toplantı öğleden sonra Süt Birlikleri, Haykoop ve Süt Toplayıcı örgütlerinin konu sorumlularıyla devam etti. Çiğ Süt Desteklemesinde yapılan değişiklikler ve destekleme işlerinde görülen önemli hususlar hakkında konu sorumlusu Veteriner Hekim Seyit Sam Karyağdı’nın yaptığı sunumla devam etti.

Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde sonlandırıldı.​

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!