DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981.35221%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

DESTEK BEKLEYEN ESNAF’A FAİZ KÖSTEĞİ GELDİ

DESTEK BEKLEYEN ESNAF’A FAİZ KÖSTEĞİ GELDİ

ABONE OL
17 Mayıs 2024 08:22
DESTEK BEKLEYEN ESNAF’A FAİZ KÖSTEĞİ GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız mecliste yaptığı konuşmada “Esnaf ve sanatkârlarımızın kullandığı hazine destekli esnaf kredilerinin faizleri 1 Mayıs itibarıyla acımasız bir kararla zamlandı, esnafımızın kullandığı kredilerin faizi yüzde 120 artırıldı. Esnaf ne kirasını ne faturasını ödeyebiliyor; esnaf can çekişiyor, esnaf zor durumda; esnaf siftah yapamıyor, kepenk kapatıyor; BAĞ-KUR primini dahi ödeyemiyor. 2018 yılında 551.998 iş yeri, 2024 yılının ilk dört ayında 30.711 esnaf kepenk kapattı ama gelin görün ki devlet bankaları iktidarın yancılarına uygun şartlarda kredi kullandırırken, hatta bunların tahsilatı için peşlerine düşmezken esnafın kullandığı kredinin faiz oranlarını yükseltiyor. Hazineye para lazımsa esnafın yakasına yapışmayacaksınız; gideceksiniz, devletin kasasına elini uzatan çetelerden, faizcilerden ve garantili anlaşmalardan para kazanan patronlardan alacaksınız. Bu uygulama acilen iptal edilmelidir. Söz kişinin aynasıdır, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutun. Prim gün sayısını 7.200’e çekin…”derken  Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise bu durumun kabul edilemez olduğunu söylerken yaptığı konuşmada ise “Halk Bankası kooperatifler aracılıyla esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin faizlerini arttırdı. Bundan birkaç yıl önce kullanılan kredilerin faiz oranlarında güncellemeye giderek yaklaşık 10 puanlık artış yapmak beceriksiz ekonomi yönetiminin faturasını esnafa kesmekten başka nasıl açıklanabilir?
Ödemelerini o dönem kullandığı kredi koşullarına göre planlayan ve kredi borcunu aksatmayan esnaf bu kararla neye uğradığını şaşırmıştır. “Kredilere güncelleme” adı altında uygulanan faiz artışı düpedüz soygundur; devlet vatandaşına tuzak kurmaz, kuramaz. Bu yanlıştan derhâl dönülmelidir. Bu ülkenin yurttaşları devletlerine güvenemeyecekler mi? Unutmayın, esnaf çökerse ülke ekonomisi de çöker. Çetelerin vergi borçlarını silecek esnafa da çökeceksiniz öyle mi? Allah aşkına, sizde hiç insaf yok mu? Esnaf kefalet kooperatifleri eliyle aldığı kredilerin faizinin artırılması kabul edilemez.” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!