DOLAR 32,2133 -0.21%
EURO 35,0712 -0.08%
ALTIN 2.491,951,06
BITCOIN 21360940.27337%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

20:24

AKŞAMA KALAN SÜRE

DİKKAT ZİRAİ DON TEHLİKESİ VAR

DİKKAT ZİRAİ DON TEHLİKESİ VAR

ABONE OL
12 Mart 2021 07:11
DİKKAT ZİRAİ DON TEHLİKESİ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Kış mevsimi olmasına rağmen bahardan kalma günlerin yaşandığı Karadeniz’de bazı bahçelerde fındıklar, bahar aylarını beklemeden erken tomurcuk vermeye başlamıştı

Meteorolojiden yapılan uyarıda 12 mart 14 mart tarihleri arasında Marmara,Egeve Akdenizin iç kesimlerinde hafif Batı ve orta karadeniz kıyılarında hafif iç kesimlerde ise orta kuvvette zirai don hadisesi beklenmektedir açıklaması geldi

Bu tür durumlarda sulama önerisinde bulunan uzmanlar, hava dalgalanmalarının, Türkiye’nin dünya ticaretinde lider olduğu fındığı olumsuz etkileyip, rekolte kaybına neden olabileceğini belirtti.

“REKOLTE ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ BIRAKIYOR”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğuna ve güneşli gün sayısı fazlalığına dikkat çeken Ulusal Fındık Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, “Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde gidiyor. Bu fındığı olumsuz etkiliyor. Erken patlama dediğimiz gözenek patlamasına ve yaprak açılmalarına neden oluyor. Sonrasında gelişen soğuk hava dalgaları ile fındık olumsuz etkileniyor. Fındık bitkisi erken uyandığı zaman bu rekolte üzerinde olumsuz bir etki bırakır. Yapraklar açmaya başladı. Yaprakla birlikte meyve kendini ortaya çıkarmaya başladı. Bu esnada da dolu, kar gibi olumsuz hava olursa meyve donar. Bu da olumsuz yönde rekolteyi etkiler” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!