DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770.92277%
Trabzon
25°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

DÜNYA GAZZE’ye GÖZLERİNİ KAPATTI !

DÜNYA GAZZE’ye GÖZLERİNİ KAPATTI !

ABONE OL
29 Ekim 2023 18:21
DÜNYA GAZZE’ye GÖZLERİNİ KAPATTI !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Gazze’ye yönelik savaşının 23’üncü gününde Gazze’ye sınırlı kara harekâtı düzenledi, binalar ve hastane çevresini hedef alan ağır hava saldırıları düzenledi. İki günlük kesintinin ardından şeritte iletişim yeniden sağlandı. İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 8 bini aştı.

Bölge sakinleri, İsrail savaş uçaklarının Pazar günü erken saatlerde, hastalarla ve sığınmak isteyen onbinlerce Filistinliyle dolu olan Gazze’nin en büyük hastanesi olan El Şifa Hastanesi yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini söyledi.
Bölge sakinleri, son hava saldırılarında kuşatma altındaki bölgenin kuzey kısmındaki Gazze Şehri’ndeki Şifa Hastanesi’ne giden yolların çoğunun tahrip edildiğini söyledi.

İsrail, Gazze sakinlerinin güneye gitmesi yönündeki emrini yeniledi ancak yüzbinlerce kişi hâlâ kuzeyde kalıyor. Bunun nedeni kısmen İsrail’in güvenli bölgeler olarak adlandırılan hedefleri de bombalaması.

Hamas’ın Gazze’deki üst düzey lideri, İsrail’in hapishanelerde tutulan binlerce Filistinlinin tamamını serbest bırakması halinde Filistinlilerin tüm esirleri serbest bırakmaya “derhal hazır olduklarını” söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha fazla ayrıntı vermeden, savaş kabinesinin Gazze’deki tüm İsrailliler karşılığında tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılması önerisini görüştüğünü söyledi.

Ancak Netanyahu, savaşın “ikinci aşamasını” da duyurdu ve İsrail’in tüm esirleri geri getirmeye kararlı olduğunu, Filistinli savaşçıların ise güney İsrail’de sürekli sirenlerle İsrail’e roket atmaya devam ettiğini ekledi.

Tanklar ve piyadeler, hafta sonu İsrail’in bölgeyi havadan, karadan ve denizden vurması sırasında yetkililerin genişleyen bir kara saldırısı olarak tanımladığı olayla Gazze’ye girdi.
Batı Şeria’da İsrail işgal güçleri, savaşın başlangıcından bu yana 100’den fazla Filistinlinin öldürüldüğü Filistin topraklarına saldırılarını sürdürdü. 

Al Arabiya muhabirinin bildirdiğine göre İsrail bombalaması  Gazze’deki El Kudüs Hastanesini hedef alıyor. Filistin televizyonu, işgal uçaklarının Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahia’daki Muhammed El Fetih Camii’ni de bombalayarak tamamen yok ettiğini bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!