DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2159812-0.4026%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

17:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

EYT’DE SON GELİŞME …ÇIKACAK MI? ÇIKMAYACAK MI?

EYT’DE SON GELİŞME …ÇIKACAK MI? ÇIKMAYACAK MI?

ABONE OL
20 Eylül 2022 06:59
EYT’DE SON GELİŞME …ÇIKACAK MI? ÇIKMAYACAK MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 5 milyon kişiyi kapsayan EYT’li hükümet cephesinde yapılacak açıklamaları bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yerel seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmada, “seçimleri kaybetmelerine yol açsa bile” EYT yasası çıkmayacağını söylemişti:

“Tutturmuşlar erken yaşta emeklilik, İskandinav ülkeleri bu sistem yüzünden battı.

“Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler.

“Milletimin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum.”

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında vurgu yaptığı  “Seçimi kaybetsek de olmayacak.” açıklaması yerini EYT konusunda Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara bıraktı.

Yaklaşık 5 milyon vatandaşın etkilendiği “eyt” kanununun iptal edilmesi veya şartlarının değiştirilmesi konusunda beklentileri devam etmekte yaklaşan seçimler öncesi de önemli bir kitle olarak beklentilerinin karşılanmasını bekliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT düzenlemesinin aralık ayında gündeme geleceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış Bakan Bilgin, bu konudaki teknik çalışmanın biraz daha zaman alacağını söylemişti

Bakan Bilgin, “Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir” demişti

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise hemen hemen her platformda katıldığı tv proğramlarında yaptıkları mitinglerde yaptığı tek bir açıklama var “bu işin formülü olmaz 4447 sayılı kanunu iptal edin sorun ortadan kalksın “diyor

Son olarak BBN Türk Tv kanalında katıldığı programda gündemi meşgul eden EYT sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, .

“YİNE YOK, YİNE BEKLİYORUZ”

EYT’lilere ilişkin kanun teklifinin meclise gelmesi durumunda muhalefet partilerinin destek vereceğini söyleyen Özüpak, “Bugün bu kanun teklifi gelmiş olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nden, zaten muhalefet partilerinin hepsi diyor ki sorununuzu çözeceğiz. Siz getirin madem bu kanun teklifini, hepimiz elimizi kaldıralım deniliyor. Yine yok, yine bekliyoruz” dedi.

EYT NEDİR, KİMLER EYT’Lİ SAYILIYOR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi. EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!