DOLAR 32,3050 0.04%
EURO 35,0407 -0.15%
ALTIN 2.476,110,42
BITCOIN 21373480.38018%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

17:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

FINDIK ÜRETİCİSİ TMO’DAN MÜDAHALE BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ TMO’DAN MÜDAHALE BEKLİYOR

ABONE OL
23 Aralık 2023 12:32
FINDIK ÜRETİCİSİ TMO’DAN MÜDAHALE BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz en önemli tarım ürünlerinden ve ülkemizin ihraç kalemlerinden olan fındık ta sular bir türlü dinmiyor ,üreticiler bir derin oh çekemiyorlar , her yıl fiyatıyla üreticilerinin beklentilerinin karşılanmadığı fındık fiyatlarında tam bu sene yüzler gülecek derken ne olduysa yine sektöre giren bir el fiyatlar yükselirken durdurdu ve düşürmeye başladı …

Yaklaşık 2 aydır 90 TL fiyatlarında çakılıp kalan yılbaşına yakın fiyatları artacak denen fındık fiyatlarında yıl sonuna gelinmesine rağmen artmayınca  fındığını emanete veren üretici ikinci kez  zarar etti. Eylül aylarında kısa bir süreliğine 97-110 TL arasında değişen fındık ta ürününü satmayan üretici dahada yükselecek beklerken  kilo fiyatı Ekim, Kasım ve Aralık aylarını 90 TL bandına düşerek tamamladı.

ÜRTİCİ PAZARLIK EDEMİYOR TÜCCARA MAHKUM KALIYOR  …

Fındığını emanete bırakan üreteciler tüccarların iki dudağı arasından çıkan fındık fiyatına mahkum edilirken, fındığını evinde veya deposunda bulunduranlar ise istedikleri fiyattan ürünlerini satabiliyorlar.
emanete fındık bırakan üreteciler; Tüccarla hesap görürken güncel fiyat 92 TL’den hesap kesmek zorunda kalırlarken, fındığını deposunda ve evinde bekletendenler 100 TL’ye kadar fındıklarını satabiliyorlar. E Emanete fındık bırakan üreteciler ton başına 5 ila 7 bin TL zarar eder hale getirildiler.

TMO’NUN MÜDAHALESİ BEKLENİYOR

Fındık üreticileri, piyasanın toparlanabilmesi için kamu adına destekleme alım yapan TMO’nun yeniden fiyat güncellemesi yaparak piyasaya müdahale etmesini istiyorlar. Bilindiği gibi TMO 84. TL fiyat açıklamış ve piyasanın çok gerisinde kalarak etkisiz alıcı konumuna düşmüştü.
Üreticiler; fındık piyasasındaki belirsizliğin ortadan kaldırılabilme için ilgili tüm kamu kurumlann da devreye girmesini istiyorlar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!