DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2156591-0.19708%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

03:48

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIKTA KARMAŞA VAR !

FINDIKTA KARMAŞA VAR !

ABONE OL
15 Ağustos 2022 12:46
FINDIKTA KARMAŞA VAR !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son ordu gezisinde Orduda vatandaşlara hitap etmiş ve milyonlarca insanın beklediği fındık fiyatınıda desteklerle birlikte 54 lira olarak açıklamıştı.

Fındığa verilen taban fiyat bazı çevrelerde makul görülürken bazı üreticiler ise maliyeti ancak kurtarıyor bize birşey kalmıyor dediler.

Son günlerde gelen haberler ise açıklanan fiyata rağmen tüccar fındığı 42 liradan almaya devam ediyor bu durum kafaları karıştırıken üretici şimdi soruyor bu fındık kaç lira ? 54 liramı 42 liramı

Fındık üreticisi gücünün farkında olmasına rağmen ekonomik sebeplerden dolayı fındığı pazara indirmeye başladı görüşlerine başvurduğumuz Oda Başkanları nın birleştiği nokta En büyük kuvvetin  üreticide olduğu , Üretici, ne pahasına olursa olsun, düşük fiyattan piyasaya mal çıkarmayarak sorunu kendisi çözebilir. Ancak, üreticinin nakit ihtiyacı var. Amele parası, okul masrafları, faizli borçlar kapıda bekliyor.

Karadeniz Bölgesi’nin orta ve yüksek kuşağında fındık hasadının daha yeni başladığını aktaran yetkililer, ” Fındık üreticisi, tek yıllık bitki üreticisi değil. Yani ‘Bu yıl para etmiyor, gelecek sene ben bunu ekmeyelim.’ gibi bir durum söz konusu değil özellikle üreticilerin Fındığı emanete vermenin fiyatları düşürdüğünü vurgularken Çiftçinin üzerine büyük yük düşüyor. Piyasayı belirleme gibi yükü var çiftçinin, böyle bir sorumluluk ortaya çıkıyor. Tüm fındık üreticilerinin bu sorumlulukla hareket ettikleri takdirde  Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alacaklardır. Üreticilerimiz emanete fındık vermemek konusunda duyarlı olmaları gerekir zaten fiyatlar istenilen seviyede değil  bir de emanete fındık vererek avantajı  hepten alıcıların eline geçirmenin mantığı yok.” dediler

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!