DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22381022.00821%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

HAMAS TÜM GÜÇLERİ İLE DİRENİYOR

HAMAS TÜM GÜÇLERİ İLE DİRENİYOR

ABONE OL
2 Kasım 2023 23:41
HAMAS TÜM GÜÇLERİ İLE DİRENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazzede savaş tüm hızıyla devam ederken israilli yetkililere ateşkes yapması konusunda baskı artıyor ,,, dünyadan gelen tepkilere kulaklarını tıkayan Netenyahu Gazzeye yönelik kara harekatınıda başlattı …

Filistinlilerin ölü sayısı 9.000’in üzerine çıkarken, İsrail askerleri Perşembe günü Gazze Şehri’nin kenarlarında Hamas militanlarıyla savaştı . Hamas’ın İsrail’e yönelik ölümcül saldırısının ardından yaklaşık dört hafta süren savaşın ardından ABD’li ve Arap liderler, İsrail’e Gazze kuşatmasını hafifletmesi ve sivillere yardım amacıyla saldırılarını en azından kısa süreliğine durdurması için baskı yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, Başkan Biden’ın Filistinlilere yardım sağlamak ve daha fazla yabancı uyrukluyu serbest bırakmak için Gazze savaşına insani bir “duraklama” önermesinin ardından Cuma günü İsrail ve Ürdün’de görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyordu .

Hamas’la arabuluculuk yapan ABD, Mısır, İsrail ve Katar arasında varılan bir anlaşma uyarınca, aralarında yüzlerce yabancı pasaportlu Filistinli ve onlarca yaralının da bulunduğu yaklaşık 800 kişinin son iki gün içinde Gazze’den ayrılmasına izin verildi.

Perşembe günü düzenlenen hava saldırısında Gazze Şehri’nin birkaç kilometre güneyindeki Bureij mülteci kampında bir konut binası yerle bir edildi. Yüzü kanla kaplı bir çocuk, işçiler onu topraktan ve enkazdan çıkarırken ağladı. Diğerleri ise yaralı erkek ve kadınları, tozla kaplı olarak sedyelere ya da battaniyelere sararak uzaklaştırdılar. Yakındaki bir hastanede doktorlar, yerde yatan bir çocuğun başından gelen kan akışını durdurmaya çalıştı.

Gazze Sivil Savunma sözcüsü en az 15 kişinin öldüğünü ve bölge sakinleri onlarca kişinin daha gömülü olduğuna inanıldığını söyledi. Saldırı, İsrail’in kuzeydeki sakinlere kaçmalarını söylediği güney bölgesinde gerçekleşti.

İsrail, Biden’ın insani duraklama önerisine hemen yanıt vermedi. Başbakan Binyamin Netanyahu daha önce ateşkesi reddederek , Hamas militanlarının 7 Ekim’de yüzlerce erkek, kadın ve çocuğu öldürüp 240 kişiyi esir almasının ardından Gazze Şeridi’ndeki Hamas yönetimini yok etme sözü vermişti.

ABD’yle müttefik olan ve İsrail’le barış içinde olan Arap ülkeleri de dahil olmak üzere Arap ülkeleri, savaştan artan rahatsızlıklarını dile getirdi. Ürdün , İsrail büyükelçisini geri çağırdı ve İsrail elçisine, savaş ve savaşın neden olduğu “insani felaket” sona erinceye kadar Ürdün’den uzak durmasını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!