DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22360642.65159%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İMAMOĞLU ;İSTANBUL’DA ‘FETRET DEVRİ’,  2019’DA KAPANDI; YATIRIM VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLADI
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • İMAMOĞLU ;İSTANBUL’DA ‘FETRET DEVRİ’, 2019’DA KAPANDI; YATIRIM VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLADI

İMAMOĞLU ;İSTANBUL’DA ‘FETRET DEVRİ’, 2019’DA KAPANDI; YATIRIM VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLADI

ABONE OL
1 Ocak 2024 19:35
İMAMOĞLU ;İSTANBUL’DA ‘FETRET DEVRİ’,  2019’DA KAPANDI; YATIRIM VE ATILIM DÖNEMİ BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş Barbaros meydanında yaptığı konuşmasında , “Ne güzel sizlerle burada olmak ve bir olmayan meydanı hep birlikte meydan haline getirmenin keyfini yaşamak” sözleriyle başlayan İmamoğlu, “Burayı hatırlıyorsunuz, biliyorsunuz. Evet, Beşiktaş Meydanı, meydan değildi. Büyük bir kısmı arabalarla işgal altındaydı, otobüsler vesaire. Orada bir köprüyü hatırlıyorsunuz. Yukarıdan bir köprü geçiyordu ve aslında köprü, uzun yıllardır pek de işe yaramayan bir köprüydü. Üstünden araba geçtiğini nadiren görürdünüz. Hatta büyük bir bölümü otoparka dönmüştü. Biz gelir gelmez, bu ihmal edilmiş köşeleri tespit ederek, ‘Süreci nasıl çözeriz’ anlayışını ortaya koyup, arkadaşlarımla yoğun bir çalışma sürdürdük. Ve pırıl pırıl bir meydan oluştu” ifadelerini kullandı. İstanbul Boğazı manzaralı meydanın geçmiş yıllarda işgal altında olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Meydanın, neredeyse adım atacak bir köşesi bile olmayan şekliyle ne kadar yakışıksız olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Hem Beşiktaş’a, Beşiktaşlıya hem de 16 milyon insana çok yakışan bir meydanı hizmete açıyoruz” dedi.

“BİZİM VATANDAŞLIĞIMIZ, PAHA BİÇİLMEZ BİR VATANDAŞLIKTIR”

“Bir yabancı gazetecinin raporuna göre, dünyada parayla vatandaşlık satılan rakamın yaklaşık yarısının Türkiye’ye ait olduğu söyleniyor. Bunlar acı raporlar. Sevgili kardeşlerim, bizim vatandaşlığımız paha biçilmez bir vatandaşlıktır. Bizim vatandaşlığımız, bu toprakların altında yatan binlerce şehidin kanına bedeldir. Kolay değildir vatandaşlık. Bir ülkeden vatandaşlık alınır mı? Tabii ki alınabilir. Bizim de başka ülkelerden vatandaşlarımız var. Olmalıdır da. Ama bu 400 bin doları alarak ya da bina alarak da değil… Vatandaş olmanın bilinci var. Dilini öğrenme var. Orada yaşama prensibi var. İnsanlarını tanıma prensibi var. Başka ülkelerde vatandaşlık alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız var. Yıllar geçiyor ve vatandaşlık alabiliyorlar? Bu konuyu niye buraya getirdim? Sebebi şu:  Ülkenin düştüğü ekonomik durum, çatır çutur satılan vatandaşlık, ülkenin yığınla mülteci sığınmacı ortamı ve bu ortamla birlikte ülke hazinesinin tamtakır olması, bazı ülkelerden birkaç milyar dolar alacaksınız diye boyun eğmeniz, işte sizi böylesi bir olayda çaresiz bırakıyor, sesinizi bile kısıyor, ortadan kayboluyorsunuz. İşin özeti bu kadar.”

“İTİBAR NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?”

“Siz, sözüm ona nezaket olsun diye ya da ilişkileriniz üzerinden bir ülkenin kralına yas ilan ediyorsunuz, ama o ülke, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafına tahammül edemiyor. Onun için itibar çok önemlidir. İtibarımızı hep yukarıya çıkaracağız. İtibarımızı aşağı doğru eğen, boynumuzu büktüren… Öyle lafla iş olmaz; ‘Yıkılmayız, dimdik ayaktayız’… Öyle böyle değil o iş. İtibar nedir biliyor musunuz? Çalışacaksınız, üreteceksiniz, ekonominiz güçlü olacak. Şehirleriniz güçlü olacak. İnsanlarınıza fırsat vereceksiniz. Liyakatli insanlar, liyakatine göre görev alacaklar. O tek kişilik akılla yönetilen bir sistemin itibar elde etme şansı yoktur. Demokrasiniz güçlü olacak. Adalet sisteminiz güçlü olacak. Boşuna boşuna Tayfun (Kahraman) hapiste yatmayacak. Boşuna Can Atalay’ın Meclis’e gidemeyeceği bir ülke olmayacak. İşte o zaman siz, itibarlı bir ülke olursunuz. Bizim bugün görevimiz var. İstanbul, bu coğrafyanın en kadim şehri. Bu coğrafyanın değil, belki dünyanın başkenti. Bu şehrin itibarını yüksek tutmak, bu şehrin her kuruşunu tertemiz bir şekilde yöneten bir yönetim olmak, sizin paranızı hijyenik yönetmek, bereketli bütçesini doldurmak, güzel işler yapmak… İlk gün dediğimiz gibi, ‘Her şey çok güzel olacak’ dediğimiz gibi, her şeyin çok güzel olduğu ve olacağı günleri sizlerle birlikte yaşamak; amacımız bu.”

“KAMUSAL ALANLARI İŞGAL EDENLERİ TEK TEK SÖKÜP ATIYORUZ”

“Barbaros Meydanı; İstanbul’un adı var, ama kendi yok meydanı. Bu alandaki karmaşa ortadan kalktı, düzenli bir şekil aldı. Kamusal alanları işgal edenleri, tek tek söküp atıyoruz. Beşiktaş’tan da kaldırıyoruz, Üsküdar’dan da kaldırıyoruz, Her yerden kaldırıyoruz. Milletin malını, millete emanet ediyoruz. Milletin parasıyla güzel işler yapıyoruz. İstanbul’un her ilçesine eşit hizmet sunduk. Onlar, ‘Oy vermeyenlere metro yok’ diyordu. Biz, oy vermeyenlere de metro inşaatı için yeni bir süreci başlatacağız; oy versin, vermesin. Biz, Mart ayında Çekmeköy’den Sancaktepe’ye ve Sancaktepe’den Samandıra’ya giden hattımızı açıyoruz. İnşallah, önümüzdeki sene sonu, Sultanbeyli’ye kadar gidiyor. Bizde insan ayırmak yok. Burası Beşiktaş Belediyesi. Başka bir partiden diye, 25 sene buraya çivi bile çakılmadığını bütün İstanbul gördü ve yaşadı.”

“ONLAR AYRIMCILIK İÇİN ÇALIŞTI; BİZ BİRLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Bunlar, ayrımcılık için çalıştı; biz, birleştirmek için çalışıyoruz. Bunlar, insanlar birbirine karşı kutuplaşsın diye süreç yönetti. Biz, tam tersini yapıyoruz. Biz hem milli inançlarımıza hem dini inançlarımıza yapılan her saldırıya karşı topyekun bir oluruz, bir olacağız. Aynı zamanda biz, hep birlikte bütün değerlerimizi koruyacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk gibi, tarihinden gelen bütün değerlerini koruyacak bir millet olacağız. Öyle kafasını kuma sokan asla olmayacağız. İstanbul’da ‘fetret devri’, 2019’da kapandı; yatırım ve atılım dönemi başladı. Fetret dönemi bitti. Onun için bu şehrin derinliğini, insanlığını, vicdanını, bütün dünyaya servis eden, iyileştiren, güzelleştiren, meydanlarını açan, gençlerine burs veren… 100 bin gencimize bu sene burs veriyoruz. Daha önce, senede bir kişiye burs veriyorlardı. Bilin bakalım kim? Biz şimdi 100 bin kişiye veriyoruz. Bilin bakalım kim? Milletin evlatlarına veriyoruz.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!