DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412.75042%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İRAN CUMHURBAŞKANIN İÇİNDE BULUNDUĞU HELİKOPTER DÜŞTÜ

İRAN CUMHURBAŞKANIN İÇİNDE BULUNDUĞU HELİKOPTER DÜŞTÜ

ABONE OL
20 Mayıs 2024 06:22
İRAN CUMHURBAŞKANIN İÇİNDE BULUNDUĞU HELİKOPTER DÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Vahidi, “Hudaferin ve Kız Kalesi Barajı’nın açılışının ardından Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki yetkilileri taşıyan helikopter sert iniş yaptı” dedi.

Vahidi olay yerine kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini belirterek, “Havanın sisli olması nedeniyle kurtarma ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşması zaman alabilir” ifadesini kullandı.

Vahidi, yardım ekiplerinin biran önce kaza bölgesine ulaşarak konuyla ilgili daha fazla bilgi vermelerini beklediklerini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da içinde olduğu helikopter Doğu Azerbaycan’da sert bir iniş yaptığının açıklanması sonrasında arama kurtarma çalışmalarının ardından, Türkiye’den hareket eden Akıncı İHA enkazın yerini tespit etti. İranlı ekipler enkaza ulaşırken, helikopterin tamamen yandığı belirtildi. İran devlet televizyonu, enkazda yaşam belirtisi olmadığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB), İran Cumhurbaşkanı Reisi, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin kazaya uğraması nedeniyle İran’ın talebi üzerine hızlı müdahale uydu haritalama hizmetini etkinleştirdiğini bildirdi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel de “AB üye ülkeleri ve ortaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz.” mesajını paylaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!