Muhaliflerin Suriyede rejimi ortadan kaldırarak yeni bir yönetim oluşturması üzerine Suriye eski Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Pazar günü Moskova’ya yaptığı dramatik kaçışın ardından İsrail, komşusu Suriye ye yüzlerce saldırı düzenledi.
İsrail bunun kendi savunması için gerekli olduğunu iddia ederken yayılmacı politikasını devam ettiriyor
Suriyeli muhalifler (HTŞ) yıldırım hızındaki ilerleyişinin büyük bir kısmının kendisine ait olduğunu iddia eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Suriye rejiminin çöküşü, Hamas, Hizbullah ve İran’a vurduğumuz ağır darbelerin doğrudan bir sonucudur.” dedi.
İsrail’in Suriye’ye yönelik yeni saldırılarının ardından, İsrail liderleri ve medyasının büyük bölümü yeni bir Ortadoğu’nun yaratılacağı iddiasında bulunuyor
EKONOMİ
1 gün önceDÜNYA
1 gün önceBÖLGE
3 gün önceDÜNYA
3 gün öncePOLİTİKA
3 gün önceFOTO GALERİ
6 gün önceEKONOMİ
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.