DOLAR 32,2734 -0.02%
EURO 35,0324 -0.17%
ALTIN 2.479,250,54
BITCOIN 2137033-0.05609%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

17:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

KADER MAHKUMLARININ BEKLEDİĞİ AF GELECEK Mİ ?

KADER MAHKUMLARININ BEKLEDİĞİ AF GELECEK Mİ ?

ABONE OL
2 Mayıs 2024 17:00
KADER MAHKUMLARININ BEKLEDİĞİ AF GELECEK Mİ ?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği son dakika gelişmeleri ile gündemin en merak edilen konusu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı paketinde yer almayan birçok konunun yeni yargı paketinin içeriğinde olacağını belirmişti. Yargıya yönelik düzenleme bekleyen hükümlü ve yakınları bir müjde bekliyor.

9. yargı paketinin yasalaşacağı tarihe ilişkin araştırmalar sürmeye devam ediyor. Bakan Yılmaz Tunç son olarak, “Mevzuatımızda kısmi değişiklikler ve yenilikleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda TBMM’de 8. Yargı Paketi’ni hayata geçirdik. Şimdi 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz” demişti.

Buna göre; 9. yargı paketi maddeleri yapılacak hazırlık ve çalışmaların tamamlanmasının ardından Mayıs ayı sonlarında yasalaşma sürecine girecek.

9.Yargı paketinde beklentiler ise ;

* 4/4 diye tabir edilen cezanın tamamının kapalı cezaevinde infaz edilmesinin gerektiren maddenin kaldırılıp 4/3’e çekilmesi öngörülüyor.

* Cezasının %40’ını tamamlayan hükümlünün açık ceza infaz kurumuna sevk edilmesi, oradan DS hükümleri uyarınca tahliye edilmesi bekleniyor.

* Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması amacı ile ”girdi-çıktı” diye tabir edilen açık ceza infaz kurumlarında 3-7 gün arasında geçirilen hükümlülük ortadan kaldırılarak, 1 ay bile caza alan şahsın 12 gününü kapalı ceza evlerinde geçirmesi konusu üzerinde duruluyor.

* Henüz kesin olmamakla beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel 5 yıl ceza indirimi de muhalefetin talepleri arasında yer alıyor.

* Kapalı ceza evlerinin doluluk oranını da dikkate alan adalet bakanlığı yeni düzenleme ile açık ceza evlerinde hafif suçlardan hüküm giyen mahkumları denetimli serbestliğe ayırmak suretiyle kapalıdaki yoğunluğu açıklara yönlendirme seçeneği üzerinde duruyor.

* Adalet Bakanlığı’nın en çok şikayet alan konusu denetimli serbestlikte imza kaçırmadan dolayı mağdur olanların aynı mağduriyetleri yaşamaması için ‘cep telefonu’ uygulaması ile imza atma olanağını devreye 9. Yargı Paketi ile sokacağı biliniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!