DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.465,17-0,03
BITCOIN 2119092-0.36913%
Trabzon
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

KONTROL EDİLEMEYEN SİSTEME KARŞIYIZ

KONTROL EDİLEMEYEN SİSTEME KARŞIYIZ

ABONE OL
24 Ekim 2021 23:01
KONTROL EDİLEMEYEN SİSTEME KARŞIYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Temel Karamollaoğlu TV100’de Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Karamollaoğlu , sistem vurgusunu tekrarlarken, kontrol edilemeyen sistemin kabul edilemeyeceğini bir kez daha belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini hedef alan açıklamalar yapan Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğuyla ilgili de Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye çağrısını şu ifadelerle yaptı: “Suçu tespit edilmemişken, bir kişiyi siz içeride tutamazsınız. Selahattin Demirtaş tahliye olmalıdır. Böyle bir hukuk devleti olmaz. Kimse aptal değil. Bu hukuk mu olur. Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Türkiye’nin AİHM kararına uyması gerekiyor.” dedi.

Karamollaoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı için se “Ben Tayyip Bey’in düşmanı da değilim hasmı da değilim  Siyasette düşmanlık da hasımlık da olmaz. Rekabet olur. Farklı kulvarlarda yürüyoruz. Ülkenin problemlerinin çözümünü farklı formüllerle arıyoruz. Geçen sefer de ittifak konusu gündeme geldiğinde. O zaman Sayın Erdoğan’la 2 veya 3 kere görüştüm. Prensiplerimiz var demiştim. Bizim bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne itirazımız var. Aslında Başkanlık Sistemi’ne bütünüyle karşı değiliz ama kontrol edilemeyen sisteme karşıyız. Biz doğrudan doğruya Parlamenter Sistem’e dönebiliriz.”

“Erken seçim olacak mı?” sorusuna cevap veren Genel Başkan, “Erken seçim mutlaka olacak. 15 gün önce mi olur onu bilmem. Ancak seçim kanununda değişiklik yapacaklar. Onun üzerinden 1 sene geçmesi lazım ki uygulanabilsin. O demektir ki önümüzdeki senenin sonundan itibaren birkaç ay içinde seçim olabilir. Yani 2022’nin sonu veya 2023’ün başı.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!