DOLAR 32,2821 0.01%
EURO 35,0392 -0.15%
ALTIN 2.474,480,35
BITCOIN 21418580.58173%
Trabzon
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

KURAKLIK ARICILIĞA BÜYÜK DARBE VURDU

KURAKLIK ARICILIĞA BÜYÜK DARBE VURDU

ABONE OL
20 Temmuz 2021 19:23
KURAKLIK ARICILIĞA BÜYÜK DARBE VURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek rakımlı yaylaları ve zengin bitki örtüsü olan ülkemizde arıcılar, her yıl Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde birbirinden farklı bal türleri ile genel ihtiyacı karşılarken, bu sene istenilen verim elde edilemedi.

Küresel ısınma ve etkili olan kuraklık arıları ve bal üretimini olumsuz etkiledi. Hissiyatları oldukça yüksek olması ile bilinene arılar, bu yıl kuraklık nedeniyle bal yapamadığı gibi, ana arıların da bu yıl çok az yavru yaptığı belirtildi.

Bu yıl yaşanan kuraklık karşısında zor günler geçiren arıcılar, yeşilliğin erken aylarda tükenmesi ile, arıların yeterince doymadığını ve bu yüzden yeterli düzeyde bal üretemediğini aktardı.

Bu yıl hava koşullarına bağlı olarak bal üretiminin az olmasına karşın piyasaya önemli miktarda sahte bal girmesinden de korkan üreticiler ” arılarımız kuraklıktan dolayı yeterli bal yapamadılar şimdi piyasa sahte balcılara kaldı” dediler

Son olarak üreticiler , kuraklık, sıcaklık ve eser rüzgarlar maalesef arı faaliyetlerini ve tarımsal üretimi de olumsuz yönde etkilediğini açıkça görmekteyiz derken  eğer tabiatta arıların faydalanacağı yeterli nektar ve polen kaynağı bulunmaz ise bu tarım içinde arıcılık faaliyetleri içinde geleceği gerçekten kötü görmemizi sağlayacak veya bizi karamsarlığa sevk edecek bir faaliyet olarak düşünmekteyiz dediler

Kuraklıktan kaynaklı zararlarının karşılanmasını isteyen arıcılar, pandemi etkisini sürdürdüğü bu dönemde yetkililerden destek bekliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!