DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21548040.34771%
Trabzon
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

03:48

SABAHA KALAN SÜRE

Kuraklık Desteği Ödemeleri Ne Zaman Verilecek ? İşte Destek Ödemesinde Son Durum!
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Kuraklık Desteği Ödemeleri Ne Zaman Verilecek ? İşte Destek Ödemesinde Son Durum!

Kuraklık Desteği Ödemeleri Ne Zaman Verilecek ? İşte Destek Ödemesinde Son Durum!

ABONE OL
12 Aralık 2021 20:48
Kuraklık Desteği Ödemeleri Ne Zaman Verilecek ? İşte Destek Ödemesinde Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuraklık desteği ödemeleri ne zaman verilecek 2021? İşte destek ödemesinde son durum!
Kuraklık desteği ödeme tarihleri vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde resmi olarak kaydı bulunan çiftçiler için verilecek olan kuraklık desteği, verim kaybına göre dekar başına 30 liradan 100 liraya kadar çıkabilecek. Destek tutarları hak sahiplerine Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek. Gözler şimdi destek ödemelerinin hesaba yatırılacağı tarihte. Peki, Kuraklık desteği ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte, 2021 kuraklık desteği ödemelerinde son durum bilgileri.

Kuraklıktan etkilenen 651 bin çiftçi için tedbir paketi hazırladıklarını bildiren Pakdemirli, “Bu da 2,6 milyar lira. Bu 2,6 milyar lirayı da aralığın ikinci yarısından itibaren ödemeye başlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere 41 ilde kuraklıktan etkilenen çiftçiler ekim için kuraklık desteğinin ödenmesini bekliyorlardı. Daha önce Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada Devlet tarafından kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerine verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Çiftçilerin yeniden ekim için maddi gücü olmadığını belirten sektör temsilcileri, bu dönemde çiftçilerin paraya ihtiyaç duyduğunu gübre, tohum ve yakıt alması gerektiğini belirtiyorlar. Ekim öncesi en azından bu paranın verilmesi çiftçiye bir nefes olacağına dikkat çekiliyor. Ayrıca büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Erzurum gibi illerde ise desteklerin hayvan sayısına göre verilmesi talep ediliyordu,

Mecliste Tarım ve Orman Bakanlığının bütçe görüşmeleri yapılırken Bakan Pakdemirli Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada çiftçilerin beklediği kuraklık destek ödemelerinin  aralık ayının ikinci yarısında yapılmaya başlanacağını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!