DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21618780.2736%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

NETANYAHU SALDIRILARI DURDURMAYA NİYETİ YOK

NETANYAHU SALDIRILARI DURDURMAYA NİYETİ YOK

ABONE OL
5 Mayıs 2024 21:51
NETANYAHU SALDIRILARI DURDURMAYA NİYETİ YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki çatışma 212’nci gününe ulaşırken, yoğun bombardıman Gazze Şeridi’nin özellikle orta ve güney bölgelerinde yaşanıyor.

Salı günü, Mossad Şefi David Barnea liderliğindeki bir İsrail heyeti, bir askeri temsilcinin de katılımıyla Kahire’ye geldi ve Hamas yetkilileri ile  tutuklu takası anlaşmasına ilişkin görüşmeleri sürdürdü.

İsrail devlet televizyonu KAN’da İsrailli yetkiliye dayandırılan haberde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktığı ve esir takası anlaşması olsa da Gazze’deki saldırıları sonlandıracak hiçbir teklifi kabul etmeyeceği belirtildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı, “Hamas’ın önünde İsrail’in olağanüstü cömert bir teklifi var ve şu anda Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şey Hamas’tır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Salı günü yaptığı açıklamada, ilk yardım konvoyunun bugün Erez geçiş noktası üzerinden Ürdün’den Gazze’ye hareket edeceğini duyurdu.

Amman’da düzenlediği basın toplantısında Blinken, Gazze için yardımın ötesinde sağlık hizmetlerini de kapsayan kapsamlı bir destek sistemine duyulan ihtiyacı vurguladı.

Çatışmaların ortasında, Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde, özellikle de Netzarim bölgesine yakın bölgelerde yoğun askeri çatışmalar yaşandığına dair haberler geldi. Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, İsrail askeri üssünün hedef alınmasının sorumluluğunu üstlendi.

Hamas’tan ateşkese ilişkin Yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sona erdirmeyen bir ateşkesin kabul edilmeyeceği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!