DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322.38237%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Özgür Özel ;CHP’nin İkinciliklere Mahkumiyeti Bitecek

Özgür Özel ;CHP’nin İkinciliklere Mahkumiyeti Bitecek

ABONE OL
4 Kasım 2023 22:10
Özgür Özel ;CHP’nin İkinciliklere Mahkumiyeti Bitecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin 2’nci Yüzyılının ilk kurultayındayız…

“Biz ileri gitmezsek hiçbir yenilgi geride kalmayacak.

Bugün Türkiye’nin önü açılacak, CHP’nin ikinciliklere mahkumiyeti bitecek, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek.”

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel partinin 38. Olağan Kurultayı’nda konuşmasını yaparak vaatlerini sıraladı.

konuşmasında Seçim yenilgisine de değinen Özel, ”Hesabı ne Kemal Bey ne Özel ödüyor. Hesabı dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığı halde dünyanın başka ülkelerinde hayal kuran gençlerimiz ödüyor. Madenlerde hayatını kaybeden emekçilerimiz, tren kazaların yitip giden evlatlarımız, depremlerde güvenli olmayan konutlarda ölen yurttaşlarımız, kadın cinayetlerine kurban giden kadınlar CHP’nin iktidarda olmamasının bedelini canlarıyla ödüyor” dedi.

Özgür Özelin Kurultay konuşması ; Ne yapmaya geldik? CHP’liler için kurultay nedir? Partililerin 2 yılda bir toplanıp siyasi partiler kanunu yerine getirdikleri bir yasal zorunluluk mudur? Başka partiler için böyle olabilir. Ama CHP için hiçbir zaman böyle olmadı, olmayacaktır. Hatırlatalım Atatürk, ilk kurultay olarak toplanan 1927 kurultayında, ‘Bu CHP’nin ikinci kurultayıdır, ilkini Sivas’ta yapmadık mı?’ der. İşte bu ifade CHP Kurultayını, diğer partilerin kurultaylarından farklılaştırır. Bizim kurultayımız liderden emir almaz, görev verir. Kurultay sadece CHP’yi değil, ülke siyasetini de şekillendirir. Biz sadece yeni bir yönetim seçmeye değil, Türkiye siyasetini yeniden şekillendirmek için buradayız.

Burada bize ve kendinize yeni bir görev vereceksiniz. Bu göre Türkiye’nin ikinci yüzyılında CHP’yi iktidar yapma görevidir. 1972 Kurultayımız ise önümüze yeni bir vizyon kuran, hayatın akışını değiştiren bir diğer kurultayımızdır. Kurultay Bülent Ecevit’i genel başkanlığa getirmiş, partimizi sosyal demokrat çizgiye yerleştirmiştir.

Partimiz 1979’dan beri iktidar olamadı. İyi niyetli çabalara rağmen 44 yıldır bunu yapmayı beceremedik. Ben sizi sadece bir genel başkan bir Parti Meclisi seçecek delegeler olarak görmüyorum. Ben sizde kuruluş iradesinin, cumhuriyet devrimlerinin taşıyıcılarını görüyorum. Ben tribünlere baktığımda parti tarihini bilen hiçbir bagajı olmayan sosyal demokrat delegeleri görüyorum. 44 yıldır delegelerimizin verdiği görevi yerine getiremediğimiz için ülkemiz ve partimiz büyük bedeller ödedi. CHP iktidar olmadığında sağ partiler güçlendi. Devletin temel olan adaleti çürüttüler, eğitimi çürüttüler. Biz yoksullaştık, otoriterleştik. Bugüne kadar iktidar olamadığımız için cumhuriyetin ikinci yüzyılına kurumları zayıflamış, işlevsizleşmiş bir Meclis ile, demokratik dünyadan uzaklaşmış bir ülkeyle, yarısı yoksulluk sınırının altında yaşayan bir nüfus ile giriyoruz.

“CUMHURİYET YAS TUTMA REJİMİ DEĞİLDİR”

Hesabı ne Kemal Bey ödüyor ne Özgür Özel. Hesabı dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığı halde dünyanın başka ülkelerinde hayal kuran gençlerimiz ödüyor. Cumhuriyet yas tutma rejimi değildir. Cumhuriyet yasları bahane edip bayramları yasaklama değildir. Cumhuriyet yaslı gözlerin göz yaşlarını dindirmektir. Tüm bu sebeplerle CHP’nin ikincilikle yetinmesine itirazım var. Sokağın sesi duymazdan gelemeyecek yüreklerimiz var. Umutsuzluğa kayıtsız kalmayan delegelerimiz var. Biz altı okumuzdan mahçup olmayacak, sokaktan ve meydandan korkmayacak, örgütü bir yük olarak görmeyecek bir parti anlayışına evrilmek zorundayız.

“HALKLA HELALLEŞME YOLCULUĞU”

Kaybedilen seçim sonrası hiç bir şey olmamış gibi davranılmasına, bu ağır yenilginin sorumluluğunun üstlenilmemesine karşı çıkanlarız. Bu yolculuk sana söz deyip boynunu bükük bıraktığımız halkla helalleşme yolculuğudur.

“DIŞ POLİTİKA İKTİDARA BIRAKILMAYACAK KADAR MÜHİMDİR”

İsrail’in saldırıları kınıyoruz. CHP daha yeni bir seçimi kaybetmişken; ‘İktidara bizi verin Filistin sorununu çözelim’ denilmesi toplumda ciddiyeti azaltıyor. Dış politika iktidara bırakılamayacak kadar mühimdir. Biz sol-sosyal demokrat bir partiyiz. İçim acıyor, İsrail Filistin’e saldırıyor. Alt yazıda Erdoğan, Brezilya’nın solcu lideri Lula ile görüştü yazıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açması gereken telefonu Erdoğan açıyor.

“CHP’DE HANÇER YOK, HANÇERLEME YOK”

Partimizin iktidara benzeyen fikirlerle yönetilemez. Hatalarda ısrar edilerek yönetilemez. Atatürk’ün koltuğunu istediği bir kişiye devredeceğini söylemek, buraya gelen delegeleri hiçe saymaktır. Hiç üstüme alınmadım. CHP’de hançer yok, hançerleme yok.

Biz partiyi daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. Biz geçtiğimiz dönemde çok kritik bir süreç vardı. Yukarıda Rusya-Ukrayna savaşı, doğuda Azerbaycan-Ermenistan savaşı. Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru ile dünyaya caka sattı ama bize bunu anlatacak genel başkan yardımcımız yoktu. Bütün gençler, Teknofest ile ilgilenirken bizim savunma sanayi konusunda bir yönetici yoktu. Dün bir yalan tweet dolaşıyordu, o tweetle alakamız yok. Yarın Parti Meclisi listesine baktığınızda Türkiye çapında dış politikacı, bir teknoloji şirketinin Ar-Ge’sinin başındaki bir kişi. Savunma sanayinde uzman bir emekli tümamiral. Hangi alan boşsa o alana yönelik bilim insanlarından. Ama böyle geçmişinde CHP’ye Atatürk’e dil uzatmışları da değil bu ülkenin evlatlarını göreceksiniz.

“KATILIMCILIĞIN MÜJDESİNİ VERİYORUM”

6 ayda bir delegeleri Ankara’ya davet edip ülkeyi konuşacağımız ve anlaşacağımız, bu ülkeyi bu parti yönetir dedirtecek bir katılımcılığın müjdesini veriyorum.

1972 Kongresi’nin delegeleri, Türkiye’ye neyi kazandıracaklarını biliyorlardır. CHP, emeği, emeğin örgütlenmesini, fabrikada çalışanlar için, yoksullar için diyorlardır. Başardılar.

‘Her gün yeni ağızlar eklendi ağızlarına, yeni yollarla tanıştı ayakları, her gün yeni kabuklar çatladı, yeni kulaklar işitmeye başladı söylediklerini, bir kent oldular sonunda ve adını değiştirdiler ülkenin’

Ben mitinglere karşıyım. Miting yapmak karşı tarafı konsolide eder. Bu mitingin ne amaçla yapıldığı belli değil. Memlekette zam furyası esecek. Her şey ateş pahası olacak. Sen çıkacaksın zamlara karşı miting yapacaksınız. Bakacaksınız AKP’li MHP’li ev hanımı senin arkadan mı konsolide oluyor, AKP’nin arkasında mı? Sen mazotlar için çık sokağa AKP’li çiftçi senin mi arkana mı geliyor AKP’nin mi?

(Konuşması sırasında sloganlar atanlara) Gençler, canımın içleri şöyle anlaşılır: CHP’de bu kadar önemli bir konuşmada genel başkan adayını konuşturmazsanız Kemal Bey eksik bir şey yaptı da siz kapatıyorsunuz. Konuşanı susturmak bizim işimiz değil.

2014 yılından bu yana örgüte aynı yardım yollanıyor. 9 kat artması gerekirken aynı para yatıyor. Fiyat güncellenecek. Tam 9 katı örgütlere yollanacak.

Tüzük değişikliği hepimizin istediğiydi. Zeynel Emre, yaz boyunca yapacağız dedi. Şimdi üç hafta sonrası söyleniyor. Üç hafta sonra buradayız tüzüğü değiştireceğiz. Tüzük alelacele olmaz. Ben Zeynel’in sözü yerde bırakmayacağım. Ama asıl tüzüğü yerel seçimlerden sonra düşüne taşına ve bir daha aşındırılmayacak bir hale getirerek yapacağım. Ben 2015 yılında Manisa’da yapılan ön seçimde tüm zamanların Türkiye rekorunu kırarak yüzde 86 ile birinci çıkmış, siyasette var olmuş bir evladınızım.

4 yıl cezaevi komisyonu, Soma komisyonu mücadele ettim. 2014’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum.

“YETKİ ÖRGÜTTEDİR”

Ekranlar önünde namus sözü, bundan sonra güç, yetki örgüttedir. Ön seçimin teminatı olacağım. Bu ön seçimin çok düşmanı var. Diyorlar: Balıkesir’de ön seçim iyi sonuç vermez. Şöyle yapacağız ön seçimi: Bir oyu merkeze bir oyu körfeze bir oyu dağa kullanacaksınız. Kullandığın üç oydan birini kadına kullanacaksın. En kötü ön seçim en iyi merkez yoklamasından iyidir.

Merkez yoklaması ile yapıldığı halde grupta bir tane sendikacı, veteriner yok. Biz hem meslek dağılımını hem bölge dağılımını hem örgütü merkeze alan bir dağılımı içeren bir tüzük yapacağız.

“SAĞCI DANIŞMANLARIN KATI BOŞALACAK”

Ben gelince kılıçlı danışmanlar gidecekler. Sağcı danışmanların katı boşalacak ya, orada 12 oda var. 12 odada sekreterler olacak. O 12 ofis örgütün ofisleri olacak. Genel başkan yardımcısını beklerken yorulup duvarın dibine çökmek yok. Bundan sonra sağcı danışmanlara verilen odaları il, ilçe başkanlarım ofis olarak kullanacaklar.

Sayın Genel Başkanım size karşı hiç saygısızlık yapmadım. Gösterdiğiniz videoda Adalet Yürüyüşü var. Adalet Yürüyüşünde Özgür Özel vardı, Veli Ağbaba vardı. Bütün arkadaşlar oradaydı. Çubuk’ta Murat Emir yanı başınızdaydı. Yani nerede olmamız gerekiyorsa oradaydık. Ama sayın genel başkanımız 39 milletvekili verilirken biz yoktuk, Oğuz Kaan Salıcı vardı yine yanınızda. Gizli protokol yaparken biz yoktuk, danışmanınız vardı hala yanınızda. Elbette hatamız olmuştur ama bir gerçek vardır ki değişen 25 kişinin 17’si sizin 8’i benim yanımda. Benim parti meclisi listemde geçtiğimiz dönemde görev olan kimse olmayacak gençler olacak, örgüt olacak.

Bana cesaret veriyorsunuz, Türkiye’ye umut veriyorsunuz. Ayağa kalkın partiyi, Türkiye’yi ayağa kaldırın. Size güveniyorum, sizden güç alıyorum, size güç veriyorum. İyi ki varsınız, iyi ki CHP’liler var. Biz başaracağız, onlar kaybedecekler. ”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!