DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21650251.05125%
Trabzon
15°

AÇIK

17:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Pakistan başbakanı İmran Han aşı olduktan sadece iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Pakistan başbakanı İmran Han aşı olduktan sadece iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı

Pakistan başbakanı İmran Han aşı olduktan sadece iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı

ABONE OL
21 Mart 2021 08:33
Pakistan başbakanı İmran Han aşı olduktan sadece iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan Başbakanı İmran Khan, hastalığa karşı aşı olduktan sadece iki gün sonra Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Covid-19 için pozitif test yaptığını söyledi.

Teşhis, ülke 620.000’den fazla enfeksiyondan yaklaşık 13.800 kişiyi öldüren ölümcül üçüncü bir virüs dalgasıyla boğuşurken geliyor – ancak sınırlı testler gerçek rakamların muhtemelen çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Sözcüsü Shahbaz Gill daha sonra, Khan’ın hafif bir öksürük ve hafif bir ateşten muzdarip olduğunu ekleyerek, pozitif testin Cumartesi günü yapıldığını söyledi.

Yardımcıları, tanı ile ilk iki doz aşısı arasındaki mesafeyi hızlıca koydu.

Lütfen bunu korona aşısına bağlamayın. Aşı yapıldıktan birkaç hafta sonra bağışıklık gelişir. Büyüklerinizi ve sevdiklerinizi aşıladığınızdan emin olun. Dikkatli olun, ‘diye ekledi Gill.

Bilgi Bakanı Shibli Faraz Geo News televizyon kanalına verdiği demeçte, Khan’ın muhtemelen aşı yaptırmadan önce enfekte olduğunu söyledi.

Bakan Faysal Sultan, bir tweet’te, Khan’la teması olan diğer insanların da tecrit edilip edilmeyeceği konusunda daha fazla ayrıntı vermeden, Han’ın ‘evde kendi kendini izole ettiğini’ söyledi.

Khan, başkent İslamabad’da çok sayıda insanın katıldığı bir güvenlik konferansına katılmak da dahil olmak üzere son zamanlarda düzenli ve sık toplantılar yapıyor.

Konferansa maske takmadan hitap etti ve Cuma günü de benzer bir şekilde yoksullar için bir konut projesini başlatmak üzere başka bir toplantıya katıldı.

68 yaşındaki çocuğa Perşembe günü Çin yapımı Sinopharm aşısı verildi – Pekin tarafından Pakistan’a bağışlanan bir milyondan fazla dozdan biri.

Cumartesi günü erken saatlerde, liderin sağlık danışmanı Faysal Sultan, son birkaç gündür pozitif virüs vakalarındaki artışın ‘endişe verici’ olduğunu söyledi.

Özellikle ülkenin en kalabalık ili Pencap’ta sağlık sistemi üzerinde ‘oldukça görünür’ bir yük olduğunu söyledi.

220 milyonluk yoksul ülke, diğer ülkelerde görülen türden büyük kilitlenmelerden büyük ölçüde kaçındı, bunun yerine mahallelerin kısa süreliğine kapalı olduğunu gören ‘akıllı’ çevreleme politikalarını tercih etti. Bununla birlikte, Sultan’ın ‘idari işlem eksikliği ve halkın uyumsuzluğunu’ eleştirmesiyle birçok yönerge göz ardı edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!