DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211.75949%
Trabzon
26°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ÇİĞ SÜT FİYATI İÇİN GÖZLER GIDA KOMİTESİNDE !

ÇİĞ SÜT FİYATI İÇİN GÖZLER GIDA KOMİTESİNDE !

ABONE OL
5 Ocak 2024 18:12
ÇİĞ SÜT FİYATI İÇİN GÖZLER GIDA KOMİTESİNDE !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiğ Süt üreticisi girdi mamüllerine gelen zamlar sonucu  artan maliyetler karşısında sıkıntılı günler geçirirken, enflasyonun arttığı ve iğden ipliğe tüm girdilerine zam gelmesine rağmen süt fiyatlarının güncellenmemesine tepki gösteriyor .

Tarım Bakanlığının süt fiyatlarına yönelik maliyet hesabını tamamladığı söylenirken şimdi gözler  Gıda Komitesi’nin toplanmasına çevrildi . Gıda Komitesinin toplantısının hemen ardından çiğ süt referans fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanacağı kaydediliyor.

Bütün gözler Ulusal Süt Konseyi’nde!

Ulusal Süt Konseyinin çiğ süt fiyatlarını açıklamak için Gıda Komitesi’nin  toplantısını beklediğinden besiciler ve yetiştiriciler Gıda Komitesinin bir an önce toplanmasını istiyorlar

SÜT ÜRETİCİSİ TEPKİLİ

Süt üreticisi, ard arda gelen yem fiyatlarındaki artışlardan  dolayı ciddi bir kayıp yaşadıklarını söylerlerken , bunun üzerine birde süt fiyatlarının güncellenmemesi magduriyetlerinin artmasına sebep olduğunu söylüyorlar .

Yeni Yılın ilk haftasında artan girdi maliyetlerine rağmen üretici, ürettiği sütü ortalama 12,5 liraya satıyor.

FARKLI MALİYET HESAPLARI KAFALARI KARIŞTIRIYOR!

1 litre sütün üretim maliyeti ile ilgili farklı hesaplar bulunuyor. Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini henüz açıklamazken, TÜSEDAD Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini 14,80 lira olarak açıkladı. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ise Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini 12,43 lira olarak hesap etmişti.

Ulusal Süt Konseyi  Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ve TÜSEDAD’ın aylık olarak açıkladıkları çiğ süt üretim maliyetinin bir birini tutmaması yetiştiricilerinde kafasını karıştırıyor

SÜT FİYATI KAÇ LİRA OLACAK? PİYASADA NELER KONUŞULUYOR?

Piyasadaki sektör yetkilileri Ulusal Süt Konseyi tarafından süt fiyatının en düşük 16,5 lira olarak açıklanması beklediklerini ama bu fiyatın bile 90 gün sonra tekrar revize edilmesi gerektiğini söylediler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!