DOLAR 32,2048 0%
EURO 35,0228 0.03%
ALTIN 2.498,05-0,09
BITCOIN 2150572-0.29152%
Trabzon
17°

AÇIK

20:27

AKŞAMA KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI ;MİLLETİMİZİN SANDIK YOLUYLA VERDİĞİ MESAJLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • CUMHURBAŞKANI ;MİLLETİMİZİN SANDIK YOLUYLA VERDİĞİ MESAJLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ

CUMHURBAŞKANI ;MİLLETİMİZİN SANDIK YOLUYLA VERDİĞİ MESAJLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ

ABONE OL
26 Haziran 2023 09:02
CUMHURBAŞKANI ;MİLLETİMİZİN SANDIK YOLUYLA VERDİĞİ MESAJLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin  TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı’nın darbe ürünü bir anayasa üzerinde yükselmesi mümkün değildir. Farklı siyasi gelenekten gelen 15 siyasi partinin yer aldığı 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu yapabilecek temsil kabiliyetine haizdir. Bu yönüyle yeni Meclisimiz Türkiye Yüzyılı’nın kurucusu, mimarı ve mihmandarı olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle ;

“HALKIMIZIN HUZURUNA ESER VE HİZMET SİYASETİMİZLE ÇIKTIK”

AK Parti’nin seçimleri kazanarak mevcut kuşatmayı yardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin hiçbir temeli olmayan korku, istismar ve yalan siyasetini asaletimizden taviz vermeden sürdürdüğümüz çalışmalarla hamdolsun boşa çıkardık. Onlar popülizm bataklığında her gün biraz daha boğulurken, biz halkımızın huzuruna yine eser ve hizmet siyasetimizle çıktık. Yaptıklarımızı anlattık, projelerimizi ortaya koyduk. Türkiye’ye dair hedeflerimizi açıkladık, toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik planlarımızı paylaştık. Altyapıdan üst yapıya kadar ‘durmak yok yola devam’ dedik. Seçim çalışmalarımız sırasında dahi 85 milyona yeni müjdeler vermeye devam ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart’tan bu yana AK Parti’nin yaptığı çalışmalara ilişkin bir video izletti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Birileri koltuk peşinde koşarken biz farkımızı işte böyle gösterdik. Milletimiz de bizim bu samimi gayretlerimizi görmüş ve ödüllendirmiştir. Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini tekrar hatırlatmıştır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle vatandaşımızın gönlündeki alternatif yerimiz tescillenmiştir. Birileri hazmetmekte zorluk çekse de karşımızdaki tablo şudur; Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda geçerli oyların 27 milyon 834 bin 589’unu alarak yüzde 52,18 oy oranıyla büyük bir zafer elde ettik. Ezici bir çoğunlukla milletimizin güvenine ve teveccühüne bir kez daha hem de tartışmasız bir şekilde mazhar olduk.”

“ZAFERİMİZİ KUTLARKEN MİLLETİMİZİN SANDIK YOLUYLA VERDİĞİ MESAJLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ”

İkinci turda 87 seçim bölgesinin hepsinde oylarını arttırmayı başardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinin 52’sinde rakibimize göre yarışı önde tamamladık. 10 ilimizde yüzde 73 ve üstü, 10 ilçemizde de yüzde 84 ve üstü oy aldık. Vilayetlerimizde Bayburt yüzde 82,45 ile ilçelerde ise Şanlıurfa Harran yüzde 95,35 oy oranı ile şahsımıza en yüksek oy veren yerler oldu” ifadelerini kullandı.

Depremde en ağır yıkımı yaşayan Hatay’ın 28 Mayıs’ta tercihini AK Parti’den yana kullanmasının kendilerini çok duygulandırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu illerimize olan şükran borcumuzu Kurban Bayramı’ndan sonra yapacağım ziyaretlerle bizzat ödeyeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı’nın yüzde 49,5 oy oranı Meclis’te 323 milletvekili kazandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin oy oranı ise 35,62 ile 268 milletvekili şeklinde tecelli etmiştir. AK Parti 2002’den beri sandıktan 1’inci çıkma rekorunu korumuştur. Bununla birlikte hedeflerimizin gerisinde kaldığımızın da şuurundayız. 27. döneme göre Meclisteki sandalye sayımızda oluşan farkı asla görmezden gelemeyiz. Zaferimizi kutlarken, milletimizin sandık yoluyla bize ve partimize verdiği mesajlara kayıtsız kalamayız” değerlendirmesini yaptı.

“MİLLETİMİZİN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy oranı ve milletvekili sayısı konusunda oluşan tabloyu tüm boyutlarıyla, en ince detayına kadar değerlendirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılan 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında mazeret aramadan, bahanelere sığınmadan, vatandaşı suçlama gafletine düşmeden kendi iç muhasebelerini açıklıkla yaptıklarını belirtti.

Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantılarında bu konunun ele alındığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arkadaşlarımızın değerlendirmelerini dinleme fırsatı bulduk. İnşallah bu süreci kuyumcu titizliğinde, çok hassas bir şekilde yürüteceğiz. Bakılmadık, incelenmedik, üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebe ve murakabe sürecimizi neticelendireceğiz. Tespit ettiğimiz eksikleri giderecek, hatamız, kusurumuz varsa düzeltecek, milletimizin çizdiği istikamette yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçmenin sandıkta muhalefete de pek çok mesaj verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük mesajın muhatabının muhalefetin bizatihi kendisi olduğunu söyledi.

“GÜÇLÜ, UYUMLU, YETKİN BİR EKİP KURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde açıkladıkları memur maaşlarıyla ilgili verdikleri sözleri de yerine getireceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı almasını temin edeceğiz. Ekonomi yönetimimize bu noktada çok ağır sorumluluklar yükledik. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik. Güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!