DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2153906-0.10487%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

22:07

YATSIYA KALAN SÜRE

PAŞİNYAN BÖLGE BARIŞI İÇİN EL UZATTI

PAŞİNYAN BÖLGE BARIŞI İÇİN EL UZATTI

ABONE OL
8 Mayıs 2024 07:02
PAŞİNYAN BÖLGE BARIŞI İÇİN EL UZATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın bölge devletleriyle ilişkilerine dair yaptığı basın toplantısı gündeme damgasını vurdu . Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamada Ermenistan’ın Gürcistan ve İran ile iyi komşuluğun derinleştirilmesi ve geliştirilmesi, Türkiye ve Azerbaycan ile düşmanlığın yönetilmesi, azaltılması ve sıfırlaştırılması, bölgesel ulaşım yollarının entegre edilmesi, ekonomik bağların kurulması, bunların derinleştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

“Düşmanlığı yönetmenin” ne demek olduğunu yorumlayan Paşinyan, “Düşmanlığın yönetilmesi, öncelikle bu düşmanlığın bölgemizde kontrol edilemeyen tezahürlerinin olmamasını sağlamak, ikinci olarak bunu azaltma aşamasına getirmek ve uzun vadeli strateji açısından sıfırlaştırma yönünde hareket ettirmek anlamına geliyor.” dedi.

Açıklamasında Paşinyan  “Barış Kavşağı” projesine özel önem verdiklerini , zira  düşmanlığın yönetilmesi, azaltılması ve sıfırlaştırılmasının ekonomik iletişimin açık olduğu ve bu iletişimin ticari amaçla kullanıldığında mümkün olabileciğini vurguladı .

Paşinyanın açıklamalarından satır başları ;

Paşinyan, Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan’la düşmanlığı yönetmek, azaltmak ve sonlandırmak istediğinin altını çizerek, “Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir”

Paşinyan, “Ermenistan’ın Tavuş bölgesinden başlamak üzere sınırı işaretleme ve direkleri dikme süreci yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu çalışma ilerledikçe güvenlik garantilerinin oluştuğuna ve savaşın zemin kaybedip mantıksızlaştığına dair inanç da o kadar güçleniyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!