DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21667260.17336%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

PUTİN ATEŞLE OYNUYOR

PUTİN ATEŞLE OYNUYOR

ABONE OL
11 Nisan 2021 07:32
PUTİN ATEŞLE OYNUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus güçleri Ukrayna sınırında toplanıyor. Blöf olsun ya da olmasın bu tehlikeli gelişmeyi bütün dünya şimdilik izliyor

Beyaz Saray bu hafta Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bir yerde Kırım yarımadasının ilhak edildiği 2014 yılından bu yana hiç olmadığı kadar çok askeri olduğunu söyledi. Daha güneyde, askeri istihbarat raporları, yaklaşık 4.000 ağır silahlı Rus kuvvetinin Kırım’da hareket ettiğini değerlendirdi, bir ABD savunma yetkilisi CNN’e açıklamalarda bulundu.

Ukrayna için, Başkan Volodymyr Zelensky bazı birimleri Donbas’a yaklaştırdı ve Perşembe günü bölgeye çok yüksek profilli bir gezi yaptı. Rus lider Vladimir Putin gibi Zelenski’nin ülke içi reytingleri o kadar da sağlıklı değil. Barış dilini konuştu. ABD Başkanı Joe Biden’ın yanında olacağını söylediğinin farkında olarak birliklere yakın olmaya çalıştı.

Beyaz Saray, “Doğu Ukrayna’da son zamanlarda tırmanan Rus saldırılarından giderek daha fazla endişe duyduğunu” söyledi ve ABD’li yetkililer, Karadeniz’e savaş gemileri gönderebileceklerini ima ettiler; bu, Amerikan uçakları bu bölgeyi düzenli olarak izliyor olsa da, artan katılımın bir işareti . Almanya Başbakanı Angela Merkel, Perşembe günü yapılan bir görüşme sırasında Putin’den güçlerini geri çekmesini istedi. Herkes çok çabuk heyecanlanıyor.
Avrupa’da yirmi yılda meydana gelen en büyük kara savaşında bundan sonra ne olacağına dair spekülasyonlar, Kremlin’in umduğu kadar yaygındır. Bu arada, şimdiye kadarki tek maliyeti, etrafta çok sayıda tankın taşınmasının yakıt faturasıdır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!